Vaeltajat

18–22-vuotiaiden vaeltajien ohjelmaan kuuluu niin Suomesssa kuin ulkomaillakin toteutettavia projekteja, joissa tutustutaan muiden paikkakuntien ja maiden partiolaisiin. Kukin vaeltaja tekee henkilökohtaisen suunnitelman eli vaelluskartan, jossa hän valitsee itselleen sopivimmat aktiviteettien suoritusvaihtoehdot. Omien aktiviteettien ohella vaeltajaikäiset toimivat usein lippukunnassa tai piirissä monissa erilaisissa tehtävissä.

Vaeltajavartio suunnittelee itsenäisesti toimintaansa. Lippukunnassa vaeltajien tukena on aikuinen luotsi. Piiri järjestää koulutuksen vaeltajaluotsin pestiin sekä keväisin että syksyisin, ajankohtaiset koulutukset löydät piirin tapahtumakalenterista.

Piiri järjestää vaeltajille vuosittain oman ikäkausitapahtuman sekä vaeltaja-samoajaleirin. Myös piirin kaikki taito- ja johtajakoulutukset sekä johtajahuoltotapahtumat ovat vaeltajille suunnattuja. Kaikki piiritapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista.

Uudenmaan Partiopiirin samoajille ja vaeltajille on Facebookissa oma sivu.


Lippukunnan vaeltajatoimintaan saa tukea piirin ohjelmaohjaajalta. Vaeltajaikäkauden ohjelmaohjaaja on Kaisla Rahkola (Kiehiset), kaisla.rahkola@uusimaa.partio.fi, 0509177334. Kuvassa myös ohjelmaministeri Matti Sippola.

Lisätietoa ja valmista ohjelmamateriaalia:

Onko tiedossasi hyviä vaeltajaohjelman materiaaleja, jotka pitäisi jakaa muillekin? Voit lähettää materiaalin tai linkkivinkin osoitteeseen uusimaa@partio.fi.

Aiheeseen liittyvää