Louhi 2015 partiotaitojen suomenmestaruuskilpailu

Uudenmaan Partiopiiri ry. toivottaa kaikki kilpailuvuonna 12-vuotta täyttävät partiolaiset Suomen Partiolaiset – Finlands Svenska Scouter ry:n partiotaitojen talvi-SM-kilpailuihin Hyvinkäälle Kytäjän maastoihin 14.-15.3.2015.

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan Suomen Partiolaisten 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä. Lisäksi voimassa on sääntömuutoskokeilu, joka koskee oranssin ja vihreän sarjan sarjajakoa (7 §) sekä kilpailukutsun sisältöä (18 §). Sääntöjen 9 §:stä huolimatta kilpailuun osallistuvien vartioiden lukumäärää ei rajoiteta.

Osallistumisoikeus

Kilpailijoilla tulee olla Suomen Partiolaisten vuoden 2015 jäsenmaksu maksettuna. Vartion jäsenen katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet on Suomen Partiolaisten jäsenrekisterissä merkitty, ellei kyseinen piiri vahvista kilpailijalle muuta lippukuntaa. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana. Ilmoittautumiskiintiöt eivät ole käytössä.

Sarjajako

Tyttövartiot kilpailevat oranssissa, sinisessä ja ruskeassa sarjassa, poika – ja sekavartiot vihreässä, punaisessa ja harmaassa sarjassa. Osanottajien iät lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin. Ikä on siis kilpailuvuosi miinus osanottajan syntymävuosi.

Oranssi ja vihreä sarja

Kilpailuvartiona on lippukunnan jäsenistä koottu vartio, jossa on viisi 12-17-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 73 vuotta (sääntömuutoskokeilu 7 §, voimassa 1.4.2013 alkaen). Kilpailureitti on enintään 9 kilometriä.

Sininen ja punainen sarja

Kilpailuvartiossa on neljä 14-18-vuotiasta jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 68 vuotta. Kilpailureitti on sinisessä sarjassa enintään 20 kilometriä ja punaisessa sarjassa 25 kilometriä.

Ruskea ja harmaa sarja

Kilpailuvartiossa on kolme yli 18-vuotiasta jäsentä. Kilpailureitti on ruskeassa sarjassa enintään 25 kilometriä ja harmaassa sarjassa enintään 36 kilometriä.

Lila sarja

Kilpailuvartiossa 3-5 vähintään 15-vuotiasta jäsentä, ei yläikärajaa. Kilpailureitti enintään 9 km. Sarjan tehtävät vastaavat pääosin sinisen ja punaisen sarjan vaativuustasoa. Sarjassa ei kilpailla suomen mestaruuksista. Vartiossa oltava vähintään yksi vartion jäsen, jolla on vuoden 2015 Suomen Partiolaisten jäsenmaksu voimassa.

Oranssin, vihreän sekä lilan sarjan kilpailu on päiväkilpailu, muut sarjat kilpailevat yön yli. Kilpailussa ratkaistaan partiopiirien välinen mestaruus. Lisäksi ruskean ja harmaan sarjan sisällä ratkotaan vaeltajaikäkauden mestaruus niiden vartioiden välillä, joiden kaikki jäsenet ovat kilpailuvuonna 18-22-vuotiaita.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu

Ilmoittautuminen on mahdollista 1.10.2014 alkaen. Ilmoittautuminen kilpailuun päättyy 27.2.2015. Ilmoittautuminen kilpailuun tapahtuu Kuksa-jäsenrekisterin kautta, suora ilmoittautumislinkki löytyy kilpailun internetsivuilta www.louhi2015.fi. Ilmoittautumista varten tulee luoda PartioID, ohjeet rekisteröitymiseen löytyvät Kuksan etusivulta www.kuksa.partio.fi. Uudenmaan Partiopiiri toimittaa osallistujaluettelot piiritoimistoille ilmoittautumisajan päätyttyä.

Oranssin ja vihreän sarjan osallistumismaksu on 70 euroa/vartio ja yösarjoilla 90 euroa/vartio.

Lilan sarjan osallistumismaksu on 70 euroa ja sarjan kilpailijoille, joilla ei ole voimassa olevaa Suomen Partiolaisten jäsenmaksua otetaan järjestäjien puolesta yhteinen tapaturmavakuutus, jonka kustannukset (5 euroa/hlö) lisätään vartion osallistumismaksuun.

Varsinaisen ilmoittautumisajan jälkeen on mahdollista jälki-ilmoittautua kilpailuun 6.3.2015 asti. Jälki-ilmoittautumisen osallistumismaksu on oranssilla, vihreällä ja lilalla sarjalla 105 euroa/vartio ja yösarjoilla 135 euroa.

Uudenmaan Partiopiiri laskuttaa kunkin piirin osallistumismaksut kootusti yhdellä laskulla ilmoittautumisajan päätyttyä. Piirit laskuttavat osallistuvia kilpailuvartioitaan omien käytäntöjensä mukaisesti.

Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava mahdolliset erityisruokavaliot sekä vartion majoitus – ja ruokailutarve ennen tai jälkeen kilpailua. Vartioilla on mahdollisuus tilata erikseen ilta – ja aamupalaa ilmoittautumisen yhteydessä. Ylimääräiset ateriat laskutetaan osallistumismaksujen kanssa. Aterioiden hinnat selviävät ilmoittautumislomakkeesta.

Kilpailusta poisjäävän vartion maksuja ei palauteta, mutta piiri voi asettaa tilalle toisen vartion samaan sarjaan. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden ja yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen sekä lattiamajoituksen (pe-su) sitä tarvitseville.

Vartioita suositellaan saapumaan kilpailupaikalle yhteiskuljetuksilla. Ilmoittautumisen yhteydessä vartioita pyydetään ilmoittamaan kiinnostuksensa yhteiskuljetusta kohtaan. Järjestäjä toimittaa tiedot kullekin partiopiirille. Kilpailupaikalle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla.

Vakuutus

Kaikki kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun sisältyvällä vakuutuksella.

Kilpailijat, joilla ei ole Suomen Partiolaisten voimassa olevaa jäsenmaksua (lila sarja) vakuutetaan yhteisellä tapaturmavakuutuksella.

Ennakko-ohje

Kilpailua koskevaa ennakkotietoa julkaistaan kilpailun internetsivuilla osoitteessa www.louhi2015.fi. Ennakko-ohje julkaistaan viimeistään 3.3.2015 ja toimitetaan kilpailuvartioille oletuksena sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

Kilpailukeskus

Kytäjä Golf klubitalo

Kytäjäntie 1265

05720 Hyvinkää

Yörasti

Kovien pakkaslukemien sattuessa kilpailijoille järjestetään mahdollisuus yöpyä kaminateltoissa. Järjestäjä ilmoittaa kilpailuaamuna onko kaminatelttayöpymiselle tarvetta. Yörastilla on muutama kilpailjoille varattu lämmittelyteltta sekä teetä ja kahvia omaan mukiin.

Tulokset

Tulokset julkaistaan kilpailun jälkeen kilpailun internetsivuilla ja toimitetaan kilpailuvartioille sähköpostitse.

Vuoden 2014 mestarit

Piirien välinen kilpailu : Hämeen Partiopiiri ry
Oranssi sarja : Wiksu wekotin, Ulvilan Erätytöt (L-SP)
Vihreä sarja : Kettu 2, Pohjan Veikot (Pohjanmaa)
Sininen sarja : Ruudinkeksijät, Hakkistytöt (L-SP)
Punainen sarja : Puumat, Nuuksion Eräkarhut (PäPa)
Ruskea sarja : Massahysteria, Nuotiotytöt (L-SP)
Harmaa sarja : Naali, Kajaanin Korvenpojat (J-SP)

Kyseisiä piirejä pyydetään huolehtimaan kiertopalkintojen toimittamisesta kaiverrettuina kilpailukeskukseen ennen kilpailun alkua.

Järjestäjät

Uudenmaan Partiopiiri ry

Kilpailunjohtaja Mirjam Pullinen
Järvenpään Metsänkävijät
mirjam.pullinen@uusimaa.partio.fi
p. 0400 52 62 49

Järjestelysihteeri Tanja Forsström
Klapaset
tanja.forsstrom@uusimaa.partio.fi
p. 044 37 877 37

Kilpailuinfo on kokonaisuudessaan luettavissa Louhen internet-sivuilta www.louhi2015.fi

Louhea voit seurata myös :
www.facebook.com/louhikilpailu2015
www.twitter.com/louhi2015
http://instagram.com/louhi2015

Yhteystiedot

Mirjam Pullinen, kilpailunjohtaja, mirjam.pullinen@uusimaa.partio.fi
Tanja Forsström, järjestelysihteeri, tanja.forsstrom@uusimaa.partio.fi

Aiheeseen liittyvää