Erätaidot

Piirin eräryhmä järjestää vuosittain paljon laadukasta erätaitokoulutusta. Lähde ulos kololta ja karista paperipartion pölyt kintereiltäsi. Nyt on aika saada keuhkoihin raitista ulkoilmaa sekä kartuttaa erätietoja- ja taitoja. Viikonlopun mittaiselta kurssilta saa kaupanpäällisiksi uusia kavereita ja elämyksellisiä partiomuistoja. Ole oman elämäsi selviytyjä – hanki erätaitoja kursseilta. 

Erätaitoperuskurssi (ET1) tutustuttaa retkeilyn perusasioihin, kuten suunnistukseen, majoitteisiin sekä retkiruokaan. Kursseille voivat osallistua samoajat ja sitä vanhemmat. Kurssi sopii vaikka samoaja- tai vaeltajaryhmän retkeksi!

Erätaitospecialkurssi (ET3) on suunnattu aikuisille. Kurssilla keskitytään peruserätaitojen opetteluun siltä kannalta, että kuinka taitoja voi opettaa lippukunnassa eteenpäin. Osallistujilta ei vaadita aiempaa retkeilykokemusta.

Retkiruokakurssilla harjoitellaan maukkaan retki- ja vaellusruuan laittoa trangialla sekä nuotiolla. Kukaan ei ole poistunut kurssilta tyhjin vatsoin! Katso kuvia edellisestä kurssista piirin Flickrissä.

Erätaitojatkokurssi (ET2) kokeneemmille retkeilijöille järjestetään yleensä kevättalvella talvisissa olosuhteissa. Pohjatietona tarvitsee olla suoritettu erätaitoperuskurssi (tai vastaavat taidot). Majoituksena kurssilla on avotulimajoite tai lumikammi. Kurssin maksimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Kohderyhmä yli 15-vuotiaat samoajat, vaeltajat ja aikuiset.

Melontaretki järjestetään loppukeväästä joko järvellä tai joella. Melontaretkellä edetään kanooteilla, tehdään retkiruokaa ja nautitaan stressittömästä partiosta. Mukaan pääsee samoajat ja sitä vanhemmat (max. 10 osallistujaa).

Tapahtumiin ilmoittaudutaan tapahtumakalenterissa.

Kuvat: Juha Nurmi (Tuuspartio)

Aiheeseen liittyvää