Erätaidot

Piirin eräryhmä järjestää vuosittain paljon laadukasta retkeily- ja erätaitokoulutusta. Lähde ulos kololta ja karista paperipartion pölyt kintereiltäsi. Nyt on aika saada keuhkoihin raitista ulkoilmaa sekä kartuttaa erätietoja- ja taitoja. Viikonlopun mittaiselta kurssilta saa kaupanpäällisiksi uusia kavereita ja elämyksellisiä partiomuistoja. Ole oman elämäsi selviytyjä – hanki erätaitoja kursseilta! Kaikkiin tapahtumiin ovat tervetulleita myös ei-vielä-partiolaiset (hinta +20 €). 

Erätaitoperuskurssi (ET1) tutustuttaa retkeilyn perusasioihin, kuten suunnistukseen, majoitteisiin sekä retkiruokaan. Kursseille voivat osallistua samoajat ja sitä vanhemmat. Kurssi sopii vaikka samoaja- tai vaeltajaryhmän retkeksi!

Aikuisten erätaitokurssi (ET1) on suunnattu aikuisille. Kurssilla keskitytään peruserätaitojen opetteluun siltä kannalta, että kuinka taitoja voi opettaa lippukunnassa eteenpäin. Osallistujilta ei vaadita aiempaa retkeilykokemusta.

Retkiruokakurssilla harjoitellaan maukkaan retki- ja vaellusruuan laittoa trangialla sekä nuotiolla. Kukaan ei ole poistunut kurssilta tyhjin vatsoin! Kurssin jälkeen voi hakea retkikokki tai Gourmet-retkikokki –osaamismerkin ja näyttää maailmalle osaamisensa! Merkin voi liittää esim. CV:lle.

Erätaitojatkokurssi (ET2) kokeneemmille retkeilijöille järjestetään yleensä kevättalvella talvisissa olosuhteissa. Pohjatietona tarvitsee olla suoritettu erätaitoperuskurssi (tai vastaavat taidot). Majoituksena kurssilla on avotulimajoite tai lumikammi. Kurssilla harjoitellaan jäistä pelastautumista. Kurssin maksimiosallistujamäärä on 25 henkilöä. Kohderyhmä yli 15-vuotiaat samoajat, vaeltajat ja aikuiset.

Melontaretki järjestetään loppukeväästä joko järvellä tai joella. Melontaretkellä edetään kanooteilla, tehdään retkiruokaa ja nautitaan stressittömästä partiosta. Mukaan pääsevät samoajat ja sitä vanhemmat (max. 16 osallistujaa).

Tapahtumiin ilmoittaudutaan tapahtumakalenterissa.

Kuvat: Juha Nurmi (Tuuspartio)

Aiheeseen liittyvää