VALKAMA

Uudenmaan Partiopiirin yhdeksäs piirileiri järjestetään 15.–23. heinäkuuta 2020!

Valkama on Uudenmaan partiopiirin yhdeksäs piirileiri Hangon Syndalenissa 15.–23. heinäkuuta 2020. Lyhyempikestoinen sudenpentujen, seikkailijoiden ja perhepartiolaisten kolmen yön leiri järjestetään 15.–18.7. Leiri on kaikille avoin ja mielenkiintoista ohjelmaa tarjoava tapahtuma. Se on kesän iloinen kohokohta, joka innostaa uusmaalaiset ja muut partiolaiset sekä ei-partiolaiset ja ulkomaalaiset vieraat nauttimaan leirielämästä. Kesäleiri on täynnä elämyksiä ja on partiovuoden kasvattavin ja koskettavin tapahtuma.

 

AJANKOHTAISTA

Valkama yllättää jokaisen Tekijän ja osallistujan!

16.9.2019

Valkaman leirinjohtajien Minniksen ja Igen ajatuksia piirileiristä ja sen johtamisesta:

Ensi kesänä Hangossa järjestetään Uudenmaan partiopiirin yhdeksäs piirileiri Valkama. Meillä on leirin tekemisessä ollut sellainen tavoite, että haluaisimme yllättää jokaisen osallistujan ainakin kerran, mielellään positiivisesti, ja siihen me tarvitaan sun apua! Leiriä on jo tekemässä hieno porukka, yli 50 pestattua tekijää, mutta vielä on hyviä pestejä auki. Kaikki avoimet Valkama pestit löydät täältä.

Valkamaa tehdessä meillä on ollut mielessä tulevaisuus ja samalla ollaan mietitty mikä meille on ollut partiossa tärkeää, mitä me halutaan ottaa mukaan meidän omista kokemuksista ja mitä me halutaan jättää menneisyyteen. Meille tulevaisuuden partioleirin tekeminen ei tarkoita sitä, että kaikki pitäisi tehdä uudella tavalla, vaan sitä, että vanhoja tapoja uskalletaan tarvittaessa muuttaa tai ainakin uudelleen punnita. Se tarkoittaa myös sitä, että välillä pitää olla rohkea, välillä miettiä uudestaan ja välillä innostua. Mä toivon, että meidän yhteisessä projektissa olisi myös sulle sopiva pesti.

Valkaman ensimmäinen semma kaikille tekijöille pidetään 27.9–29.9. Kavalahdessa, ilmoittaudu mukaan 20.9. mennessä! Seminaarissa päästään yhdessä työstämään eri osa-alueita, saat vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja tietysti tarkoitus on myös pitää hauskaa yhdessä ja visioida kreisejä yllätyselementtejä. Semmaan ovat tervetulleita kaikki Valkama pestistä kiinnostuneet. Etsimme semmaan myös innostuneita muonittajia, vinkit allekirjoittaneille.

Vaikka nyt sataa, niin ensi kesänä Hangossa paistaa aurinko! Nähdään Valkaman merkeissä, Minnis ja Ige

 

Uudenmaan piirileiri 2020 järjestetään Hangon Syndalenissa!

Uudenmaan Partiopiirin seuraava piirileiri järjestetään Hangon Syndalenissa kesällä 2020! Leiripaikka on monelle tuttu viime piirileiriltä Säihkeeltä.

Uudenmaan partiolippukunnat yhteen tuova piirileiri järjestetään yhteistyössä espoolaisten ja kauniaislaisten partiolaisten Väiski-leirin kanssa. Yhteistyön näkyvin muoto on yhteinen leirialue. Leirit järjestetään heinä-elokuussa 2020 Hangon Syndalenin harjoitusalueella.

Suunnitelmissa on järjestää leirit peräkkäin siten, että leirien välissä on muutaman päivän tauko purulle ja rakennukselle. Yhteistyöstä huolimatta molemmat leirit ovat itsenäisiä, järjestävän yhdistyksensä näköisiä kokonaisuuksia.

“2020-luvun taitteen kunniaksi meillä on tavoitteena tehdä tulevaisuuden partioleiri, ja tällainen yhteistyökuvio on yksi monista uusista tavoista tehdä leiriä,” kertoo Uudenmaan leirinjohtaja Iiro Auvinen. “Leiriyhteistyö yhteisine resursseineen mahdollistaa suurempia ja hienompia toteutuksia leireillämme ohjelmassa ja palveluissa sekä entistäkin paremman osallistuja- ja tekijäkokemuksen leirin aikana ja sitä ennen.”

Myös Väiskin leirinjohtaja Ville Vuorenmaa iloitsee yhteistyöstä: “Leirien järjestäminen yhteistyössä säästää kustannuksia, vapaaehtoistyötä sekä ympäristöä. Esimerkiksi leirialueella tarvittava perusinfrastruktuuri voidaan rakentaa kerran ja käyttää molemmilla leireillä.”

Yhteistyö tarjoaa todellisille leirifanaatikoille harvinaisen mahdollisuuden viettää kokonainen kuukausi partioleirillä.

“Alustavissa ajatuksissa on ollut myös leirimaksutarjous tähän erikoistilaisuuteen tarttuville!” vinkkaa Ville.

 

Seuraava piirileiri Valkama järjestetään Hangossa 15.-23.7.2020

Teksti: Teija Alaraappana

Uudenmaan Partiopiirin seuraava piirileiri Valkama järjestetään ensi vuonna Hangossa! Valkama kutsuu monituhatpäisen joukon partiolaisia ja ei-partiolaisia Uudeltamaalta ja kauempaa Hangon Syndaleniin 15.-23. heinäkuuta 2020. Videolta saat esimakua tulevasta.

Nyt esittää toiveita ja ideoita leirin suhteen vastaamalla tähän kyselyyn.

Kansikuva: Tero Maaniemi