Uutiset

Tarpojat mukana syyskisoissa ensimmäistä kertaa

13.8.2019    Maija Huitu

Uudenmaan piirin syyskisat järjestetään 14.9. - 15.9.2019 Vihdissä. Tänä vuonna piirin tarpojilla ei ollut omia kevätkisoja, vaan he kisaavat yhdessä samoajien, vaeltajien ja aikuisten kanssa syksyisessä Vihdissä.

Tarpojien sarja saadaan päätökseen jo lauantaina, muissa sarjoissa kisataan yön yli sunnuntaihin. Tarpojien sarjassa voivat kisata 12-15 -vuotiaat partiolaiset. Yön yli kestävät sarjat ovat 14-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

- Odotamme innolla kisaajia eri puolilta Uuttamaata. Tervetuloa Vihtiin! kisajohtaja Mari Svahn toivottaa.

Kisojen teemana on kansainvälisyys, maailma, Vihti ja Vihterä. Kisateeman eri osa-alueita on huomioitu rastien suunnittelussa. Tiedossa on monipuolisesti erilaisia partiossa tutuksi tulevia taitoja vaativia tehtäviä. Kisareitti on mietitty niin että päivä- yösarjojen kisaajat pääsevät matkan varrella tutustumaan Vihdin monipuolisiin maisemiin. Toisena kisajohtajana ja KooVeen ratamestarina toimiva Juha Honkaniemi on apulaisineen käynyt kevään ja kesän aikana tarkastamassa suunnitellut rastipaikat.
-Toivottavasti kisaajat nauttivat matkan varrelta löytyvistä upeista maisemista, Honkaniemi tuumii.

Kisailmoittautumisen viimeinen normaalihintainen viikko on alkanut, viimeinen päivä on perjantaina 16.8.2019.  


Vihtiläistä partioperinnettä on nimetä partiotaitokisat K-kirjaimella

7.8.2019    Maija Huitu

 Vihdissä on pitkä historia partiotaitokilpailujen järjestämisessä. Mielenkiintoinen partioperinne vihtiläisten kisojen nimeämisessä on se, että kisojen nimet sisältävät aina K-kirjaimen. Nimeämisperinne alkoi piirikisoista vuonna 1997, jolloin kilpailujen nimi oli K. K-kisoja seurasi talvella 2002 kisat nimeltään K2. Vuonna 2011 vihtiläiset lippukunnat järjestivät kevätkisat nimeltään RoKoKoo.

Tänä syksynä Vihdissä kisataan KooVee-kisoissa 14.-15.9.2019. KooVee-kisojen teemana on kansainvälisyys, maailma, Vihti ja Vihterä.

”Luvassa on kisojen teeman mukainen, innostava ja energinen retkiviikonloppu sekä kaikille kisaajille että kisojen tekijöille”, lupaavat kisojen johtajat Mari Svahn ja Juha Honkaniemi. Tervetuloa kisaamaan vihtiläiseen monimuotoiseen maisemaan!

Erityispiirteenä syyskisoissa on se, että tänä vuonna niissä kisataan kaikissa sarjoissa – mukana ovat siis tarpojat, samoajat ja vaeltajat. Tarpojien erilliset omat kisat on aiemmin kisattu keväällä.

Normaalihintainen imoittautuminen KooVee-kisoihin on käynnissä 16.8. asti.

Vihdissä järjestetyt Uudenmaan partiopiirin partiotaitokilpailut:

  • K vuonna 1997
  • K2 vuonna 2002
  • RoKoKoo vuonna 2011
  • KooVee vuonna 2019