Nuori toimija -tunnustus Järvenpään Scouteille

7.10.2015,

Valtakunnallinen nuorisotyön viikko nostaa esille nuoret ja nuorten kanssa toimivat aikuiset. Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry myönsi nuorisotyön viikolla 22 Nuori toimija -tunnustusta toimijoille ja hankkeille eri puolilla Suomea. Järvenpään monikulttuurinen partiolippukunta Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts on yksi palkituista.

Keväällä 2015 perustettu Uudenmaan Partiopiirin ensimmäinen monikulttuurinen lippukunta toimii suomeksi ja englanniksi. Kantavana ajatuksena on, että toiminta on aidosti avointa kaikille. Mukana toiminnassa on paljon maahanmuuttajataustaisia ja monikulttuurisia nuoria. Järvenpään Scouttien esiintyminen sosiaalisessa mediassa on esimerkillistä. Lippukunta on tehnyt yhteistyötä partion ulkopuolisten tahojen, kuten vastaanottokeskuksen ja alueen monikulttuuristen yhdistysten kanssa. Myös yhteistyö muiden partiolippukuntien kanssa on aktiivista – Scouttien toiminta on tuonut piristysruiskeen koko Järvenpään toimintaan.

“Tunnustus kertoo, kuinka tärkeää työtä jokainen vapaaehtoinen toiminnassamme tekee. Toimintamme tavoittaa ihmisiä hyvin eri taustoista. Uskomme, että yhdessä tekemällä ja toisiltamme oppien on mahdollista lisätä ihmisten välistä avoimuutta ja kulttuurien välistä ymmärrystä”, kommentoi apulaislippukunnanjohtaja Hanna Suomi.

Nuori toimija -tunnustus on tarkoitettu kiitokseksi ja kannustukseksi nuorille toimijoille ja heidän hankkeilleen sekä omalla toiminnallaan nuorten asemaa ja heidän toimintaansa edistäneille aikuisille. Tunnustuspalkinnon nimestä huolimatta sen saaja voi olla yhtä hyvin nuori tai vanha. Pääasia on, että tuoretta näyttöä nuorisotoiminnasta tai -työstä löytyy. Yksittäisten henkilöiden lisäksi voidaan palkita myös nuorisoryhmiä tai järjestöjä.

Nuorisotyön viikolla jaettavien Nuori toimija -tunnustusten saajat edustavat nuorisoalan toimijoita hyvin laajasti. Palkittavissa on sekä nuorisotyön ammattilaisia, vapaaehtoisia ja nuoria niin järjestöistä kuin kunnistakin. Palkittavat toimivat nuorisoalalla monenlaisissa tehtävissä, he ovat taustaltaan erilaisia, eri-ikäisiä ja heidän tarinansa ovat erilaisia. Lisäksi palkitaan hankkeita, yhdistyksiä tai nuorten ryhmiä. Kaikkiaan jaettiin 22 Nuori toimija -tunnustusta.

Nuori toimija -tunnustukset jaetaan Nuorisotyön tulevaisuusfoorumeissa Lokakuussa. Foorumeita järjestetään 7.10. Oulussa, 14.10. Helsingissä, 22.10. Kuopiossa ja 29.10. Tampereella.

***

Lisätietoja ja muut tunnustuksen saajat löydät täältä.

www.alli.fi/nuorisotyonviikko

Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry on valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvoja, jonka jäseninä on 121 valtakunnallista nuoriso- tai kasvatusalan järjestöä. Allianssin tarkoituksena on edistää nuorten kasvua yhteiskunnan vastuullisiksi jäseniksi, osallistumista päätöksentekoon ja kansainväliseen toimintaan. Allianssi palvelee nuorisojärjestöjä ja nuorisotyötä.

Teksti: Allianssi ry

ansiomerkit, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi