Hyvinkään Nummenpoikien uusi soppatykki käytössä 25.3.

23.3.2017,

Partiolippukunta Hyvinkään Nummenpojat on hankkinut lippukunnalle oman kenttäkeittimen. Kenttäkeitin eli soppatykki on vuoden 1929 mallia oleva, vuonna 1943 käyttöönotettu Puolustusvoimien maastokattila. Tällä sodan käyneellä soppatykillä Nummenpojat alkaa keittää soppaa hyvinkääläisille varainhankintamielessä.

Nummenpoikien soppatykki ”f/k Krista” (field kitchen) sai nimensä lippukunnan monivuotisen retki- ja leirimuonittajan Krista Seppälän mukaan. Keittimen kastetilaisuus pidettiin sunnuntaina 19.3.2017 klo 12 Viertolassa lippukunnan kololla, osoitteessa Pappilankatu 26. Kastetilaisuudessa keitettiin ensimmäinen Hyvinkään Nummenpoikien partiohernari.

Hyvinkään Nummenpojat pitää ravintolapäivää lauantaina 25.3.2017 Hyvinkään kauppatorilla maalaismarkkinoilla klo 9-14. Nummenpojat myyvät markkinoilla hyvää partiohernaria paikan päällä syötäväksi tai vaikka astialla kotiin vietäväksi. Lisätietoja tapahtumasta Nummenpoikien Facebook-sivulta. Vuoden mittaan on tarkoitus sytyttää tulet soppatykki Kristan alle useammankin kerran varainhankintamielessä niin torilla kuin muuallakin. Partiolippukunta Nummenpojat on ”Aina valmiina” lähtemään soppatykillä yritysten tilaisuuksiin. Soppatykillä on mahdollisuus keittää kerrallaan noin 600 hengelle soppaa. Tilaukset ja tiedustelut: soppatykki@nummenpojat.com

Soppatykillä myytävän sopan tuotolla tuetaan Nummenpoikien partioretkien ja partioleirien osallistujamaksuja. ”Partiotoiminnan tavoitteena on tarjota kohtuuhintainen partioharrastus kaikille jäsenilleen, taloudellisesta ja sosiaalisesta taustasta huolimatta”, sanoo lippukunnanjohtaja Risto Kiiskinen. ”Soppatykki mahdollistaa varainhankinnan ja tätä kautta osallistujien rahallisen tukemisen.” Keväällä 2017 soppatuotto kohdennetaan heinäkuussa Hangon Syndalenissa järjestettävän Säihke piirileirin Nummenpoikien tukemiseen.

Soppatykki on muutettu hevosvetoisesta mallista ensin puolustusvoimien kuorma-autovetoiseksi ja nykyään henkilöautolla hinattavaksi ajoneuvoksi. Soppatykissä on 200 litran iso öljyhauteessa oleva kattila sekä kaksi pienempää etukattilaa ja sitä lämmitetään puilla.  Soppatykkiä käytetään myös lippukunnan omien retkien ja leirien muonittamiseen. Soppatykillä voimme erinomaisesti opettaa lapsille ja nuorille Suomi-historiaa ja kouluttaa nuoret käyttämään perinteistä maastokattilaa Suomi100 –juhlavuoden hengessä.

Hyvinkään Nummenpojat on 1924 perustettu partiolippukunta. Jäsenistöä lippukunnassa on noin 140.

Lisätietoja: Kalle Kivilahti p. 045-1297379 ja Tuula Rosqvist p. 040-7188333

Teksti ja Riston kuva: Tuula Rosqvist
Artikkelikuva: Jaana Hopeakoski

Lippukuntakuulumisia, Uutiset , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi