Näin käynnistetään perhepartioryhmä: Kiehisten vinkit

24.2.2016,

Perhepartio on viime vuosina kasvattanut suosiotaan ja jo useammassa uusmaalaisessa lippukunnassa on mahdollisuus harrastaa partiota koko perheen voimin. Kiehisissä perhepartio starttasi syksyllä 2015.

”Ajatus perhepartion perustamisesta lähti lippukunnanjohtajan ehdotuksesta ja toki myös halusta tuoda omat pienet lapset partion ihmeelliseen maailmaan”, ryhmänjohtajat Riikka Kumlin ja Minna Viskari kertovat.

Kiehiset

Tunnelmia Kiehisten perinteiseltä perhevaellukselta. Kuva: Kiehisten arkisto / Veera Valkama

”Partiosta kiinnostuneita perheitä on ollut todella paljon. Osallistuvien perheiden määrä riippuu paljon partiokerran aiheesta ja kelistä, koska olemme lähes aina ulkona. Ryhmää mainostetaan paljon somessa ja meillä on oma sähköpostilista. Kiehisissä perhepartioon saa tulla vaikka vain yhdeksi kerraksi ja ilman ennakkoilmoittautumista.”

Perhepartiossa on usein tärkeintä kiireetön yhdessäolo ja kiva tekeminen. Ei tarvitse kokoontua viikoittain vaan esimerkiksi kerran kuukaudessa on ihan hyvä tapaamistahti.

”Kokoonnumme joka kuun viimeinen sunnuntai klo 10.  Toiminnassa yritämme huomioida monipuolisen ohjelman monen ikäisille lapsille. Omat lapsemme ovat aika pieniä (4,3 ja 2 vuotiaat sekä yksi vauva), joten ohjelman pitää olla myös heille sopivaa. Ryhmässä käy myös lähes kouluikäisiä lapsia, mikä tuo ohjelman suunnitteluun omat haasteensa.”

Perhepartiossa ei tuijoteta seitsemän vuoden ikää ja toiminta on hyvin perhelähtöistä. ”Perhepartiossa parasta on perheiden yhteinen aika ilman tekniikkaa ja muita häiriöitä.”

Kiehiset suosittelevat perhepartion järjestämistä muillekin. ”Rohkeasti kokeilemaan vaan – lasten ilon ja riemun näkeminen on todella palkitsevaa. Ja ainakin me ohjaajat ollaan päästy monta kertaa metsään!”

”Viimeksi meillä oli mukana yksi pappa lastenlastensa kanssa ja nuorin osallistuja oli vasta kolme viikkoa vanha. Perhepartio sopii siis todellakin kaikille!”

Vuosiselostevastausten mukaan Uudellamaalla perhepartiota järjestetään kahdessatoista lippukunnassa, ainakin Hangossa, Järvenpäässä, Keravalla, Kouvolassa, Lohjalla, Mäntsälässä, Pornaisissa, Raaseporissa ja Sipoossa. Nurmijärvellä lippukunnat järjestävät yhteistä perhepartiotoimintaa.

Lue lisää perhepartiosta Parempi lippukunta -blogista.

HUOM! Uuden perhepartioryhmän perustaminen on yksi tapa osallistua kevään kasvukilpailuun.

Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi