Muusimaa

Muusimaa on Uudenmaan Partiopiirin muonitusryhmä, jossa vallitsee rempseä ja hyväntuulinen ruoan valmistamisen meininki! Ruoka-aineita mitataan isoilla kilomäärillä ja soppatykkiä hämmennetään usealla kauhalla. Muusimaa tarjoaa käytännön koulutusta partiomuonituksesta kiinnostuneille. Koulutuksen painopiste on leirimuonituksessa. Ryhmässä on 15 vuotta täyttäneitä tekeviä, rohkeita ja haasteisiin heittäytyviä uusmaalaisia partiolaisia, joita yhdistää oikea asenne partioruokaa kohtaan. Muusimaan antimista saattaa päästä nauttimaan piirin tapahtumissa, mutta opastusta ja esimerkiksi valmiita ruokalistoja riittää muihinkin tapahtumiin ja koulutuksiin. Huomioithan, että Muusimaa ei ole muonittajapankki. 

Muusimaa teki valtakunnalliset osaamismerkit

Muusimaa on tuottanut neljä retki- ja leirimuonitukseen liittyvää virtuaalista osaamismerkkiä (Open Badge) yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa. Haettavana ovat Retkikokki, Gourmet-retkikokki, Leirikokki ja Leirikeittiömestari -merkit. Lisätietoja ja hakuohjeet täältä. Merkkejä voivat hakea myös ei-vielä-partiolaiset.

Puhtaus on puoli ruokaa! Suorita hygieniapassi

Muusimaa järjestää myös virallista Hygieniaosaaminen-koulutusta, jonka suorittanut saa itselleen hygieniapassin. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Koulutus on tarkoitettu lippukuntien muonittajille, satunnaisille lätynpaistajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille partiolaisille.

Koulutuksen sisältö (seitsemän elintarvikehygienian osa-aluetta):

  • mikrobiologian perusteet
  • ruokamyrkytykset
  • hygieeniset työskentelytavat
  • henkilökohtainen hygienia
  • hygieeniset työtavat ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • lainsäädäntö

Jamix-ruokatietopankki lippukuntien käytettävissä

Oletko joskus tuskaillut, miten keitetään lounaskeitto kuudellekymmenelle? Entä miten lasketaan tarvittavat ruokatarvikkeet lippukunnan kesäleirille? Piiri tarjoaa lippukuntien käyttöön Jamix-ruokaohjepankin, joka helpottaa lippukunnan tapahtumien ruokahuollon suunnittelussa. 

JAMIX RUOKATUOTANTO on edistyksellinen ja kokonaisvaltainen ohjelma kaiken tyyppisille ja kokoisille keittiöille. Järjestelmä hallitsee vaivattomasti useita eri osa-alueita keittiön toiminnassa varmistaen samalla, että tiedot päivittyvät ajantasaisesti kaikille käyttäjille. Jamix on helppo käyttöinen ja hyvä työkalu lippukuntanne ruokavastaavalle.

Jamixin avulla hallitsette ruokaohjeita helposti ja vaivattomasti, suunnittelette ruokalistat valitsemalla haluamanne ruokaohjeet viikkokalenteriin tai lisäämällä ruokaohjeita suoraan päivittäisille työlistoille. Saatte ohjelmasta kaikki toimintaanne (esim. leirejä) tukevat laskelmat ja tiedot sisältäen kustannukset, katelaskelmat, ravintoarvolaskelmat ja -vertailut sekä allergeenit.

Jamix toimii pilvipalveluna. Pilvipalvelu mahdollistaa ohjelman käytön paikasta riippumatta – riittää, että käytössä on internet-yhteys.

​Piirin Jamix-koulutuksessa saa käyttöönsä ohjelman tunnukset ja salasanan (=lippukunnalle). Harjoittelemme ohjelman peruskäyttöä. Kahden tunnin koulutuksen jälkeen osaa: käyttää ohjelmaa, etsiä sieltä ruoka-ohjeita sekä tulostaa tarvitsemasi ruokaohjeet. Jatkokoulutukseen pääsee käytyään ensimmäisen koulutuksen.

* * *

Ilmoittaudu Muusimaan koulutuksiin piirin tapahtumakalenterissa.

Lisätietoa:

Muusimaa-Facebook-ryhmä tai
Riitta Syrjä (ryhmänjohtaja)
p.040 5769054
riitta.syrja@uusimaa.partio.fi
uusimaa-muusimaa@kuksa.partio.fi

tai

Iida Syrjäläinen, iida.syrjalainen@uusimaa.partio.fi, 0505427751

Pekka ”Piatu” Valkonen, pekka.valkonen@uusimaa.partio.fi, 0400847645

 

Artikkelikuva: Juha Nurmi

Aiheeseen liittyvää