Muusimaa

Muusimaa on Uudenmaan Partiopiirin muonitusryhmä, jossa vallitsee rempseä ja hyväntuulinen ruoan valmistamisen meininki! Ruoka-aineita mitataan isoilla kilomäärillä ja soppatykkiä hämmennetään usealla kauhalla. Muusimaa tarjoaa käytännön koulutusta partiomuonituksesta kiinnostuneille. Koulutuksen painopiste on leirimuonituksessa. Ryhmässä on 15 vuotta täyttäneitä tekeviä, rohkeita ja haasteisiin heittäytyviä uusmaalaisia partiolaisia, joita yhdistää oikea asenne partioruokaa kohtaan. Muusimaan antimista saattaa päästä nauttimaan piirin tapahtumissa, mutta opastusta ja esimerkiksi valmiita ruokalistoja riittää muihinkin tapahtumiin ja koulutuksiin. Huomioithan, että Muusimaa ei ole muonittajapankki. 

muusimaa1

Muusimaa kehittää valtakunnallista osaamismerkkiä

Suomen Partiolaiset ovat tarjonneet muusimaalaisille hienon mahdollisuuden päästä kehittämään virtuaalista osaamismerkkiä. Tulossa on Retki-kokki ja Leiri-kokki merkit. Osaamismerkkien on tarkoitus olla valtakunnallisoa ja sopia muuhunkin kuin partiotoimintaan. Voit myös liittyä osaamismerkkisuunnitteluprosessiin matkankin varrella. Lisätietoa Riitalta.

Puhtaus on puoli ruokaa! Suorita hygieniapassi

Muusimaa järjestää myös virallista Hygieniaosaaminen-koulutusta, jonka suorittanut saa itselleen hygieniapassin. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Koulutus on tarkoitettu lippukuntien muonittajille, satunnaisille lätynpaistajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille partiolaisille.

Koulutuksen sisältö (seitsemän elintarvikehygienian osa-aluetta):

  • mikrobiologian perusteet
  • ruokamyrkytykset
  • hygieeniset työskentelytavat
  • henkilökohtainen hygienia
  • hygieeniset työtavat ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • lainsäädäntö

Lisätietoa:

Muusimaa-Facebook-ryhmä tai
Riitta Syrjä (ryhmänjohtaja)
p.040 5769054
riitta.syrja@uusimaa.partio.fi
uusimaa-muusimaa@kuksa.partio.fi

tai

Iida Syrjäläinen, iida.syrjalainen@uusimaa.partio.fi, 0505427751

Pekka ”Piatu” Valkonen, pekka.valkonen@uusimaa.partio.fi, 0400847645

 

Aiheeseen liittyvää