Muusimaa muonitti sekä koulutti tekemällä oppien

14.12.2015,

Pieni mutta sitäkin pippurisempi porukka aikuisia oli viikonloppuna muonittamassa samoajien ja vaeltajien Samoaja26H-tapahtumaa Tuusulassa. Reilut 100 innokasta samoajaa, vaeltajaa ja staabin jäsentä Uudenmaan, Lounais-Suomen ja Hämeen Partiopiireistä sekä Pääkaupunkiseudun Partiolaisista olivat viettämässä laatuaikaa partion parissa 12.-13.12.2015 Metsäpirtillä.

Riitta Syrjä (Rajamäen Metsänkävijät) on tehnyt KoGi-johtamisharjoituksenaan Muusimaa-ryhmän käynnistämistä ja kouluttamista. Muusimaa järjesti suurkeittiön saloihin opastavat muonituskoulutuksen samana viikonloppuna, tavoitteena oppia käytännössä yli sadan hengen muonittamista. Samoajat saivat nauttia itseleivotusta leivästä ja jopa calzone-pizzatkin tehtiin nuorille omin käsin! Sunnuntai-aamuna pahkaliljaa (eli valvomisliljaa) suorittaneita samoajia hemmoteltiin huikealla brunssiaamiaisella, joka sisälsi mm. leipää, karjalanpiirakoita, joulupipareita ja suolakeksejä, kinkkumunakasta, prinssinakkeja, kalkkunanakkeja, pekonia, lihapullia, munavoita ja levitteitä, hölskykurkkuja, tomaattia sekä meetwurstia, juustoja ja kalkkunaa leikkeleinä, jugurtteja, puuroa, vadelma- ja mansikkahilloja, trooppista-, appelsiini- sekä partio-sekamehua kera kahvin ja teen.

”Toivoisin niin, että saisimme kasaan Uudenmaan Partiopiiriin sellaisen muonittajien yhteisön, että oksat pois! Ruoka on tärkein ase niin sodassa kuin rauhassa – myös partiossa”, Muusimaan puuhanainen Riitta Syrjä hehkuttaa. ”Minä ja me muut kouluttajat annamme mieluusti ohjeita ja neuvoja muonituksen saloihin ihan vaikka puhelimessa tai sähköisessä mediassa!”

”Viikonlopun ruuat olivat tosi hyviä ja koko ruokajuttu loppuun asti mietitty. Esimerkiksi lasagnea saa harvemmin retkellä. Myös calzonet olivat huippuja. Sunnuntain brunssi oli aivan mahtava! Oli hienoa, että Muusimaa tuli muonittamaan tapahtuman”, Samoaja26H:n johtaja Iida Syrjäläinen (JuVeSi) kommentoi.

”Lähtekääpä muutkin mukaan Muusimaan muonituskeikoille ja koulutuksiin! Vaikka muonitus on usein aika rankkaakin työntekoa, niin vastapainona antoisaakin: kokenutkin konkarikin oppii aina jotakin uutta, muonitusta saa tehdä hyvässä seurassa ja saa uusia, kaikenikäisiä partiokavereita”, kannustaa Muusimaa-ryhmään kuuluva Riikka Kauhanen. ”Viime viikonlopun Samoaja26H:ssa oli mahtavia ja avuliaita nuoria. Heille on kiva tehdä ruokaa. Riitta alan ammattilaisena on vielä ihan huippuluokan opettaja! Seuraava Muusimaa-keikkahan on siis maaliskuussa, tule mukaan!” Riikka kannustaa.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Muusimaa-ryhmän vetäjään Riitta Syrjään, riitta.syrja@uusimaa.partio.fi tai 040 576 9054 tai liity suoraan Facebook-ryhmään: Muusimaa. Lue lisää tästä.

Muusimaa munat

”En aina tee 100:n munan munakasta aamuisin, mutta kun teen – olen partiossa.” – Riikka Kauhanen

Lisätietoja Muusimaasta.

Kuvat: Pekka ”Piatu” Valkonen ja Riikka Kauhanen (RaMe)

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Ohjelmatapahtumat, Samoajat, Uutiset, Vaeltajat ,

Aiheeseen liittyvää

Yksi vastaus artikkeliin “Muusimaa muonitti sekä koulutti tekemällä oppien”

  1. […] Edellisen kerran Muusimaa järjesti vastaavanlaisen muonituskoulutuksen Samoaja 26H-tapahtuman yhteydessä. Lue lisää tästä. […]

Kommentoi