Muonituskoulutus

Muonituskoulutus

Muonituskoulutuksessa perehdytään partiomuonitukseen tekemällä oppien. Koulutuksen painopiste on leirimuonituksessa, mutta samalla pääsee perille myös suurkeittiön salaisuuksista.

Kurssilla opitaan:

  • työturvallisuutta leiri- ja maastoruokailussa sekä suurkeittiöissä
  • hygienia-asioita ja omavalvontaa
  • suurkeittiön koneita ja välineitä (erilaisia kenttäkeittimiä)
  • hyviä muonituksen käytänteitä
  • erityisruokavalioita
  • suurkeittiön reseptejä ja ohjeiden suurentamista
  • leirimuonituksen budjetin laskemista
  • ruoan tarjoilua ja jakamista

Psst! Retkiä tai leirejä muonitettuasi voit hakea sähköistä Retkikokki- tai Leirikokki-osaamismerkkiä, jonka voit liittää CV:seesi.

 


 

Hygieniapassikoulutus

Muusimaa järjestää myös virallista Hygieniaosaaminen-koulutusta, jonka suorittanut saa itselleen hygieniapassin. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Koulutus on tarkoitettu lippukuntien muonittajille, satunnaisille lätynpaistajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille partiolaisille.

Koulutuksen sisältö:

  • mikrobiologian perusteet
  • ruokamyrkytykset
  • hygieeniset työskentelytavat
  • henkilökohtainen hygienia
  • hygieeniset työtavat ja puhtaanapito
  • omavalvonta
  • lainsäädäntö

 


 

Jamix-koulutus

Oletko joskus tuskaillut, miten keitetään lounaskeitto kuudellekymmenelle? Entä miten lasketaan tarvittavat ruokatarvikkeet lippukunnan kesäleirille? Piiri tarjoaa lippukuntien käyttöön maksuttomasti Jamix-ruokaohjepankin, joka helpottaa lippukunnan tapahtumien ruokahuollon suunnittelussa.

Jamixin avulla:

  • hallitsette ruokaohjeita helposti
  • suunnittelette ruokalistat
  • saatte tiedot kustannuksista, katelaskelmista, ravintoarvolaskelmista ja allergeeneista.

 


 

Ilmoittaudu!

Katso tulevat koulutukset ja ilmoittaudu piirin tapahtumakalenterissa.

 

Aiheeseen liittyvää