Jäsenmaksu

Partion jäsenmaksu

Uudenmaan Partiopiirin alueella partion I-jäsenmaksu vuodelle 2019 on 63,50 €. Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen ja kaikki yli 17-vuotiaat partiolaiset maksavat I-maksun. Alennetun II-maksun maksavat saman perheen muut 7-17-vuotiaat partiolaiset, ja sen suuruus vuonna 2019 on 53,50 €. III-maksu 4-6-vuotiaille on 12,25 € ja 0-3-vuotiaat eivät maksa jäsenmaksua.

Jäsenmaksu sisältää sekä kattojärjestö Suomen Partiolaisten että Uudenmaan Partiopiirin jäsenyyden. Jos jäsenmaksu on tätä korkeampi, mukana on myös lippukunnan jäsenmaksu, jonka jotkut lippukunnat perivät riippuen toiminnan kuluista.

Jos partion aloittaa syksyllä, kattaa jäsenmaksu sekä kuluvan syksyn että tulevan vuoden jäsenyyden.

Jotkut lippukunnat saattavat periä uuden jäsenen aloitusmaksun, jolla katetaan mm. partiohuivi- ja merkkikuluja. Lisäksi tapahtumissa, kuten retkillä, leireillä tai valtakunnallisissa suurtapahtumissa on yleensä erillinen, kohtuullinen osallistumismaksu.

 


 

Partioon tutustuminen

Partioon voi tutustua ”EVP:nä” eli ei-vielä-partiolaisena. Tutustuminen tarkoittaa korkeintaan kolmea viikkokokousta/tapahtumaa. Piirin tapahtumien osallistumismaksu on EVP:ille 20 euroa enemmän kuin partiolaisille. Tutustumisen jälkeen tulee tehdä päätös partioon liittymisestä.

 


 

Jäsenmaksusta vapautuksen anominen

Partion jäsenmaksusta voi tarvittaessa anoa vapautuksen sosiaalisin perustein – esimerkiksi jos jäsenen taloudellinen tilanne huonontuu äkillisesti sairauden, työttömyyden tai perhesyiden vuoksi. Vapaamuotoinen anomus jätetään piirin toiminnanjohtaja Tea Hurmeelle Kuksa-partiorekisterin kautta.

 


 

Miksi jäsenmaksun maksaminen on tärkeää? 

Jäsenmaksu on edellytys partiotoimintaan osallistumiselle. Jäsenmaksulla mahdollistat monenlaista partiotoimintaa ja pääset osalliseksi kasvattavista elämyksistä ja seikkailuista. Jäsenmaksun myötä jokainen partiolainen on vakuutettu ja saat jäsenetulehdet, mutta maksu sisältää paljon muutakin. Jäsenmaksuvaroilla…

  • kehitetään monipuolista partio-ohjelmaa lapsille ja nuorille,
  • tuotetaan ohjaajille materiaaleja,
  • järjestetään partion ulkopuolellakin arvostettuja koulutuksia ja huikeita ohjelmatapahtumia,
  • huolehditaan partion palvelujen ja puitteiden ajanmukaisuudesta ja
  • tehdään edunvalvontaa esimerkiksi retkeilypaikkojen ja kokoontumistilojen saatavuuden varmistamiseksi sinunkin paikkakunnallasi.

Lue partion jäseneduista Suomen Partiolaisten sivuilta.

 


 

Miten maksan jäsenmaksun?

Partion jäsenmaksun laskuttaa keskusjärjestö Suomen Partiolaiset. Jos laskusi on kadonnut, löydät sen Kuksasta. Jos sen kanssa on muita ongelmia, voit yhteydessä oman lippukunnan jäsenrekisterinhoitajaan. Piiritoimistokin auttaa asiassa mielellään.

 

Artikkelikuva: Markus Ketola

Aiheeseen liittyvää