Meidän juttu – lippukunta paikallislehdessä

9.8.2017,

Omasta lippukunnasta juttu paikallislehteen? Kirjoita juttu esimerkiksi lippukunnan kesäleiristä tai -vaelluksesta ja vinkkaa siitä oman alueesi paikallislehdelle!

Myös piirilehti Pärske julkaisee mielellään lippukuntien ja ryhmien omia juttuja! Pärskeen aikataulut löydät täältä.

Helsingin Sanomien Lasten uutiset raportoi mielellään lasten ja nuorten harrastuksista: http://www.hs.fi/lastenuutiset/ 

Toimittaja-merkki ja Meidän juttu 

Vinkkejä jutun kirjoittamiseen löydät Sanomalehtien liiton mediakasvatusprojektista www.meidanjuttulehti.fi , joka myös julkaisee partiolaisten juttuja. Lehtijutun kirjoittamisen voi yhdistää vaikkapa Toimittaja-merkkiin tai muihin partion mediakasvatuksellisiin sisältöihin. Merkin suoritusohjeet löytyvät sivulta: http://partio-ohjelma.fi/

Toimi siis näin:
• Rekisteröidy sivustolla valmiilla lomakkeella
• Valitse paikkakunnan kohdalta ”valtakunnallinen” ja koulun kohdalta joko ”Partiolaisten lippukunta / projekti” TAI ”Partiolaisten medialähettiläät”.
• Ryhmänjohtaja rekisteröityy ja antaa ohjeiden mukaan tunnukset lapsille jutun kirjoittamiseen + tarkistaa tekstit ennen julkaisua.
• Tarvittaessa Meidän juttu -projektipäälliköltä saa tukea juttutyöpajan/ohjelman suunnitteluun esimerkiksi kesäleirillä: Piia Hietamäki, toimitus@meidanjuttulehti.fi tai puh. 040 720 8128. Sivustolta löytyy myös hyvää opastusmateriaalia mm. jutun kirjoittamisesta ja juttutyypeistä.
• Palvelun hyödyntäminen sopii hyvin yhdistettäväksi Toimittaja-merkkiin tai muihin partion mediakasvatuksellisiin sisältöihin.

—-

Jutun ja kuvat voi lähettää paikallislehteen myös sähköpostilla. Muista aina kertoa kuvaajan nimi ja huolehtia, että kuvassa esiintyviltä on saatu julkaisulupa.

Piirissä viestinnän asioissa sinua neuvoo järjestökoordinaattori Jaana Hopeakoski, 050 446 0058, jaana.hopeakoski@partio.fi.

Artikkelikuva: Heikki Heinonen

Aikuiset, Uutiset , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi