Markkinointivinkkejä tulevaan syksyyn

13.5.2016,

Syksy on partion aloittamisen sesonkiaikaa ja silloin markkinointiin kannattaa panostaa tavallistakin enemmän. Lippukunnille tarjotaan piirin puolesta mahdollisimman paljon tukea, jotta partioon pääsisi mukaan mahdollisimman moni harrastuksesta kiinnostunut.

Aloitustapahtumilla on merkitystä
Paras tapa kontaktoida uusia jäseniä on tietysti kasvotusten, joten jonkinlainen aloitustapahtuma kannattaa ehdottomasti järjestää. Aloitustapahtuma voi olla syysrieha kaupungin keskustassa, kaikille avoin päiväretki metsään, vanhempainilta tai vaikkapa lippukunnan osallistuminen Ravintolapäivään. Tapahtuman ideoinnissa vain taivas on rajana!

Lippukunnan aloitustapahtuman markkinointiin ja vaikka järjestämiseenkin saa apua piiritoimistolta.

Näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa
Lippukunnan toimintaa ja aloitustapahtumaa kannattaa rummuttaa eri somekanavissa. Tähänkin saa apua piiritoimistolta ja aloitustapahtumiin liittyen voidaan tehdä myös maksettua mainontaa.

Markkinointimateriaalia lainaksi tapahtumiin
Piiritoimistolta on lainattavissa erilaisia markkinointimateriaaleja: banderolleja, roll-uppeja, pisaralippuja jne. Esittelyn tueksi saa ilmaiseksi myös erilaisia esitteitä ja lehtiä. Partion materiaalipankissa voi tehdä itse helposti erilaisia julisteita, flyereita ja kuvia.

Lippukunnan nettisivut = avain onnistumiseen
Parempi lippukunta -sivustolla julkaistun listan avulla on helppo varmistaa, ovatko lippukunnan nettisivut ajan tasalla. Pienilläkin päivityksillä on merkitystä ja uudet jäsenet, niin lapset kuin aikuisetkin, löytävät helpommin mukaan toimintaan.

Vanhemmat etsivät tietoa harrastuksista kesän aikana eli nettisivut kannattaa laittaa kuntoon jo nyt.

Iltanuotio uusille aikuisille
Piiri toimittaa kesäkuun aikana lippukuntiin valmiin materiaalin, jonka avulla on helppo järjestää aikuisille suunnattu iltanuotiotapahtuma. Nuotiolle kannattaa kutsua ihan kaikki aikuiset: Roihulla mukana olleet EVP:t, lasten vanhemmat, lippukunnan aktiiviset aikuiset ja kaikki toiminnasta kiinnostuneet. Iltanuotion päivämäärä kannattaa vinkata etenkin EVP:ille jo Roihulla.

Jokainen lippukunta on saanut myös sähköpostilla tarkempaa infoa syksyn markkinoinnista. Lisätietoa ja apua saa piiritoimistolta, Petralta (p. 050 446 0056, petra.valkonen@partio.fi).

Partio nosteessa, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi