Mäntsälässäkin pääsee perhepartioon

20.11.2014,

Lauantaina 15.11. Mäntsälän Metsäkäpyjen perhepartioryhmä, Tikrut, kokoontui ensimmäistä kertaa. Ryhmän toiminta polkaistiin käyntiin Käpypirtillä järjestetyssä retkipäivässä. Mukana oli kuusi perhekuntaa ja touhua riitti. Pienet apulaiset opettelivat puukon käyttöä ja nuotion sytyttämistä sekä nikkaroivat lopuksi linnunpönttöjä. Leikeistä innostuivat niin pienet kuin isommatkin perhepartiolaiset.

Perhepartion tarkoituksena on, että myös pienet lapset pääsisivät kokeilemaan partiomaisia aktiviteetteja oman aikuisen kanssa rennosti puuhaillen. Jatkossa Tikrut-ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa ja toimintasuunnitelmassa on mm. majojen ja majoitteiden rakentamista, ensiapu lasten näkökulmasta ja lasten ensiapu aikuisten näkökulmasta sekä ötökkähotellien tekoa. Ryhmä osallistuu lippukunnan yhteisiin tapahtumiin.

”Idea ryhmän perustamisesta lähti lippukunnasta. Ajatukseen yhdistyi oma tarve, kun perheemme 5-vuotias olisi halunnut aloittaa sudenpennuissa isoveljen perässä. Näin pienetkin pääsevät mukaan partioon, tulee ulkoiltua ja pääsee itsekin mukaan partioharrastukseen koko perheen voimin”, kertoo ryhmän toinen vetäjä Jaana ”Jasu” Hopeakoski. ”Olemme olleet aikoinaan Jonna ”Unna” Salosen kanssa Smurffit-vartion johtajia. Vanhan partiokaverin kanssa yhteistyö sujuu jouhevasti ja jaettu vastuu on kevyempi kantaa. Oikeastaan ryhmän toiminta polkaistiin käyntiin alle kymmenellä sähköpostilla ja yhdellä tapaamisella. Lisäksi kiltit ja kätevät miehemme auttavat käytännön asioissa ”, Jasu vitsailee.

Voisiko teidänkin lippukunnassanne käynnistyä perhepartiotoiminta? Ota yhteyttä piiritoimistolle, niin autamme toiminnan alkuun.

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi