Lippukuntapäivä oli yhdistelmä hyvää ruokaa ja kiinnostavaa ohjelmaa

17.3.2016,

Kasvojenkohotuksen kokenut Lippukuntapäivä kokosi keskiviikkoiltana 16.3. Länsi-Pasilaan viisikymmentä uusmaalaista lippukuntatoimijaa. ”Aiemmin vastaavissa tapahtumissa on käynyt vähän vähemmän ihmisiä, joten ihan mahtavaa, että Lippukuntapäivä tavoitti näin paljon lippukuntia. Seuraavalla kerralla tämäkin osallistujamäärä tuplataan”, tapahtumanjohtaja Perttu Pihlajaviita hehkuttaa.

Aluksi osallistujia hemmoteltiin Muusimaa-muonitusryhmän valmistamalla herkullisella päivällisellä. Tarjolla oli possuvokkia, riisiä, erilaisia salaatteja ja itse leivottua leipää. Kahvin kanssa tarjolla oli vielä kahta jälkiruokaa – mutakakkua ja kookospannacottaa. Kiitos Muusimaa! Mikäli hyvä ruoka ja muiden ilahduttaminen kiinnostaa, niin kaikki muonittamisesta innostuneet ovat tervetulleita mukaan ryhmään.

Yhteisessä ohjelmassa Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts -lippukunnan johtajat kertoivat, kuinka heidän kaksikieliset ryhmänsä käytännössä toimivat. Lippukunnan ei tarvitse olla painottunut monikulttuurisuuteen, jotta voi perustaa kaksikielisen ryhmän. Kielikylpyharrastukset kiinnostavat ja vieraan kielen harjoittaminen opettaa myös ryhmänjohtajaa. Uusien ryhmien perustamiseen saa tukea piiritoimistolta.

Yhteisen ohjelman jälkeen jakaannuttiin erilaisiin työpajoihin. Tarjolla oli asiaa lippukunnan hyvinvoinnista, ryhmänjohtajavihjarit ja hallitustapaaminen. Lippukuntapäivässä oli myös saatavilla yksilöllistä tukea partiorekisteri Kuksan käyttöön.

Ryhmänjohtajavihjareilla oli asiaa erityistä tukea tarvitsevista lapsista ja Roihun kipinöistä sekä kesäleiriohjelmasta. Keskustelua riitti valtavasti ja jokainen sai varmasti vinkkejä ja uusia ajatuksia johtamiseensa.

Hallitustapaamisessa jaettiin kokemuksia erilaisista tavoista hoitaa lippukunnan hallintoa. Osallistujia oli hyvin erilaisista lippukunnista, joten toisistaan poikkeavia käytäntöjä riitti. Lippukuntien hallitukset harvoin tapaavat toisiaan, ainakaan juuri hallinnon merkeissä, joten tapaamiselle oli selvästi tilausta. ”Tapaaminen oli kyllä todella onnistunut! Hallitusten jäsenet vaihtoivat kokemuksiaan, ja tietoa erilaisista toimintatavoista, kuinka hoitaa lippukunnan hallintoa. En tiedä, missä viimeksi olisi ollut tarjolla vastaavaa”, tapaamisen johtanut Jussi Leinonen kertoo.

Aluksi lippukunnan hyvinvointiin pureuduttiin onnistuneen viestinnän kautta. Lisäksi oli järjestetty pieni paneelikeskustelu, jossa keskityttiin aikuisen motivaatioon harrastaa partiota ja sen kautta myös rekrytointiin. Paneelin johtanut Marjukka ”Mjukka” Aaltonen kertoi mielenkiintoisia tietoiskuja erilaisista motivaatiotutkimuksista ja panelistit kertoivat omia kokemuksiaan.

Lippukuntapäivä järjestetään seuraavan kerran syksyllä, 29.-30.10. Loviisassa. Kannattaa laittaa päivämäärä nyt jo kalenteriin ja ilmoittautua mukaan mahdollisimman pian!

Partio nosteessa, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi