Lippukunnat toivotaan mukaan Esikoulujen partioviikkoon

7.12.2017,

Uudenmaan Partiopiiri on jälleen mukana Esikoulujen partioviikossa, jonka ilmoittautuminen alkaa tammikuussa. Käytännössä esikoulut saavat tilata ohjelmapaketin, joka on täynnä hauskoja, esikouluikäisille sopivia partioaktiviteetteja. Teemaviikko suositellaan järjestettävän juuri partioviikon aikaan 16.-22.4.

Esikoulujen partioviikko on lippukunnille mainio tilaisuus tulla tutuksi paikallisen eskarin kanssa, sillä teemaviikkoon sopii hyvin lippukunnan vierailu ja monet esikoulut toivovatkin sitä. Vierailuun voi liittyä joko ohjelmapaketin mukaista tekemistä tai jotain ihan muuta: leikkejä, pieni päiväretki, partiotietoiskuja vanhemmille. Esikoulusta voi vaikkapa kutsua kaikki lapset vanhempineen tutustumaan lippukunnan koloon.

Kontakti oman alueen esikouluun on loistava tilaisuus saada uusia sudenpentuja, heidän vanhempiaan ja potentiaalisia perhepartiolaisia kiinnostumaan partiosta. Kampanjaviikko tekee toiminnallisella ja mukavalla tavalla partiota tutuksi niillekin, jotka eivät muuten tunne harrastusta. Esikouluissa vierailleet lippukunnat kertovat kampanjan olleen ”mieletön buusti harrastukseen” ja ”helppo tapa rekrytoida uusia aikuisia”. Siispä jokaiselle lippukunnalle suositellaan paikallisen esikoulun kontaktointia.

Esikoulujen partioviikkoon osallistuminen on helppo tapa luoda hyvät suhteet ja verkostot paikallisiin eskareihin ja siten päästä myöhemminkin tekemään yhteistyötä. Kannattaa myös hyödyntää tilaisuus, jossa esikoulu markkinoi oman lippukunnan toimintaa eteenpäin. Ja vaikkei esikoulusta sitten tulisikaan ryhmittäin uusia sudenpentuja, saavat lapset kuitenkin vierailun verran toiminnallisia partiokokemuksia. Sekin on tärkeää! Lippukunnat voivat hyödyntää Esikoulujen partioviikon materiaalia jatkossakin ja kampanjaan osallistuminen tuo lippukunnalle arvokasta kokemusta sidosryhmäyhteistyöstä ja kumppanuuksien hoidosta. Osallistuminen todella kannattaa!

Jokainen lippukunta saa helmikuun aikana tiedoksi oman paikkakuntansa kampanjaan osallistuvat esikoulut.

Uudenmaan Partiopiirin alueelta osallistutaan myös Koululaisten Partioseikkailuun elokuussa ja myös silloin lippukuntavierailut ovat tärkeässä osassa. Olisitteko mukana? Lisätietoja ja lippukunnan ilmoittautuminen: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi, p. 050 446 0056.

Lue lisää Esikoulujen partioviikosta partion nettisivuilta.
Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ovat tuottaneet lippukuntavierailujen tueksi materiaalin, joka on ladattavissa partion materiaalipankista.

Partio nosteessa, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi