Tilattavat koulutukset

Piiri tarjoaa räätälöitäviä, tilattavia koulutuksia lippukunnille ja alueille. Tilattava koulutus on muutaman tunnin pituinen koulutuksellinen kokonaisuus lippukunnan johtajistolle. Sen järjestävät piiriluottikset eli piirin ryhmien luottamushenkilöt. Jokainen koulutus muokataan lippukunnan yksilöllisten tarpeiden mukaisesti yhteistyössä tilaajan kanssa. Koulutus voi olla erillinen setti lippukunnan kololla tai vaikkapa osa johtajien viikonloppuretkeä. Tilaathan koulutuksen aina vähintään 2kk ennen sen toteuttamisajankohtaa! Piiri ei laskuta lippukuntia tilattavista koulutuksista.

Piiri hoitaa tapahtuman sisällön, materiaalin ja piirin kouluttajien matkakulut. Tilaajan tehtävä on hoitaa koulutuksen käytännön järjestelyt eli tilojen varaus, tilan kustannukset, markkinointi ja ilmoittautumisten vastaanottaminen sekä mahdolliset tarjoilut. Tilaaja vastaa myös mahdollisen ulkopuolisen kouluttajan (esim. EA-ammattilaisen) palkkioista. Sekä piiristä että lippukunnasta sovitaan yhteyshenkilöt, jotka sopivat järjestelyistä yhdessä.

Kannattaa hyödyntää alueellista yhteistyötä ja kysyä myös naapurilippukunnan tarpeista. Myös valmentaja voi ehdottaa lippukunnalle sopivaa tilattavaa koulutusta.

Kiirehdi varaamaan omasi ottamalla yhteyttä piiritoimistoon: uusimaa@partio.fi tai 09 8865 1400.

Aikuisasioiden tukipakkaus

Tukea apua ja intoa uusien aikuisten rekrytointiin ja kouluttamiseen. Lippukunnille, joissa kaivataan lisää aikuisia toimintaan tai/ja apua tervetuloa partioon koulutuksen järjestämisessä.

Potkua paperipartioon

Tutustumista  yhdistyshallinnon perusteisiin sekä lippukunnan arjen pyörittämisen työkaluihin kuten varainhankinta- ja talousasioihin. Lippukunnille, joissa tarvitaan tukea johtamisessa ja/tai yhdistystoiminnan tuntemuksessa.

Johtaja-asiat järjestykseen

Oppia ja neuvoja esim. pestijärjestelmän käyttöönottoon, lippukunnan johtajiston koulutusten suunnitteluun ja johtajistotarpeen miettimiseen. Lippukunnille, joissa halutaan panostaa johtajien jaksamiseen ja osaamiseen.

Viestintä haltuun

Tukea lippukunnan nettisivujen perustamiseen tai päivittämiseen; tukea ja ideoita lippukuntalehden toimittamiseen; vinkkejä lippukunnan ulkoiseen viestintään (sosiaalinen media, paikallislehdet). Räätälöidään lippukunnan tarpeiden mukaan.

Ohjelmat ojennukseen – Ikäkaudet

Tarvitseeko lippukuntanne tai alueenne ideoita tai vinkkejä ryhmänjohtamiseen tai  ohjelman käytännön toteuttamiseen?  Ikäkausille voidaan tarjota valmiiksi suunniteltuja tapoja toteuttaa omaa ikäkausiohjelmaa, apua ryhmänjohtamiseen taas saa tietopläjäysten muodossa. Lippukunnille, joissa kaivataan tietoa tietystä ikäkaudesta tai sen ohjelmasta.

Ohjelmat ojennukseen – Ohjelmatapahtumien järjestäminen

Tarvitsetteko apua jonkin ohjelmatapahtuman järjestämiseen? Kun järjestätte esimerkiksi tarpojille majakkaa tai KITT:iä (koko ikäkauden tarpojatapaaminen), sudenpennuille seikkailupäivää, seikkailijoille sepeliä eli seikkailijapeliä, sudenpentu-seikkailijakisoja tai vaikka samoajien ROK:ia, tästä rupeamasta saatte intoa ja ideoita toteutukseen.

Kivat kisat

Lippukunnille, jotka haluavat kehittää kisakulttuuriaan tai vaikkapa järjestää omat kisat.

Erätaidot tutuiksi

Lippukunnille, joissa kaivataan lisää vinkkejä erätaitojen opetteluun ja opettamiseen.

Roolipeli

Millaista olisi joutua lähtemään pakoon omasta kotimaasta ja päätyä keskelle täysin outoa kulttuuria, kieltä ja tilanteita. Sitä on vaikea kuvitella, mutta Scoutin järjestämän roolipelin avulla pääsee näkemään vilauksen pakolaisen tilanteesta. Ihan kaikille lippukunnille. Valmis info- ja varustepaketti lainattavissa piiriltä.

Aiheeseen liittyvää