Aluetapaamiset ja valmentajat

Tiedätkö mikä on aluetapaaminen ja miksi niitä pidetään? Tunnetko oman alueesi valmentajat ja tiedät mitä he tekevät?

Aluetapaamiset

Aluetapaaminen on vapaamuotoinen kokous, jossa pääsääntöisesti lippukunnanjohtajat, ohjelmajohtajat ja pestijohtajat samalta alueelta tapaavat toisiaan ja saavat vertaistukea. Aluetapaamisessa kuulee miten muilla lippukunnilla menee, ja valmentajat pitävät porukan ajan hermolla siitä, mitä piirissä ja valtakunnallisesti tapahtuu. Aluetapaaminen on vähän kuin lippukuntien ykkösjohtajista koostuva vartio, joka tekee yhdessä juttuja lippukuntien hyväksi ja jossa valmentajat toimivat vartionjohtajan ominaisuudessa tukena, apuna ja valmentamassa oikeaan suuntaan. Jokaisessa aluetapaamisessa on sekä yhteistä että pestikohtaista asiaa. Oman alueesi valmentajat löydät alla olevasta taulukosta.

Valmentajat saavat neljä kertaa vuodessa aluetapaamisen valmiin materiaalipaketin, johon on koottu piiriluottisten mielestä ajankohtaisimmat asiat lippukunnat mielessä pitäen. Sama valmis materiaali on luettavissa täältä aina aluetapaamisten jälkeen. Parhaan hyödyn ja innon saa tietenkin osallistumalla aluetapaamisiin!

Aluetapaaminen voi toimia myös paikkana, jossa suunnitellaan alueellista yhteistyötä: kisoja, alueleirejä, ryhmänohjaajakoulutuksia jne. Yhteisten tapahtumien suunnittelu ei kuitenkaan ole aluetapaamisen itsetarkoitus. Aluetapaaminen on lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien ja pestijohtajien paikka saada vertaistukea ja valmennusta johtamiseensa.

Valmentajat

Lippukunnan avainkolmikkoa tukee oman alueen aluetiimi, joka koostuu kolmesta valmentajasta. Lippukunta-, ohjelma- ja pestausvalmentajat ovat lippukunnanjohtajien, ohjelmajohtajien ja pestijohtajien tuki arkisissakin lippukunnan asioissa sekä johtajakolmikon tärkein linkki piiriin ja keskusjärjestöön. Valmentajat ovat olemassa tukeakseen johtajia onnistuneessa lippukunnan johtamisessa. Siis hallinnon, ohjelman ja ihmisten johtamisessa! Valmentajat ovat henkilökohtaisesti yhteydessä omiin johtajiinsa (kasvokkain tai puhelimitse) vähintään muutaman kerran vuodessa, ja huolehtivat osaltaan siitä, että johtajat jaksavat pesteissään. Valmentajien pestikuvaukset ja tehtävät löydät täältä.

Valmentaja on tärkeä tukipilari! Jotta perustuksemme olisivat vieläkin paremmassa kunnossa, tukipilareita voisi olla enemmänkin (meidän superiin joukkoomme mahtuu siis uusia valmentajia). Jos kiinnostuit, ole suoraan yhteydessä alueministeri Riina Seppälään (riina.seppala@uusimaa.partio.fi) tai piiritoimistolle.

Aluekartta 2016

Valmentajat alueittain

AlueValmentajat
Hyvinkää-Nurmijärvi--- (LV), --- (PV), --- (OV)
KaakkuriSanna Orasmaa (LV), Jenni Ojala (PV), Kimmo Ärling (OV)
KePSiMari Lähteinen (LV), --- (PV), Ninni Mikkonen (OV)
LAPPASari Nisunen (LV), --- (PV), Kati Lauhakangas (OV)
Lohja-HiidenalueEila Musikka (LV), Nina Leino (PV), Eero Tuomenoksa (OV)
LänsirannikkoTuija Halonen (LV), Iiro Auvinen (PV), Timo Karkola (OV)
Tuusula-Järvenpää-MäntsäläPerttu Pihlajaviita (LV), Juho Packálen (PV), Sanna Kontiainen (OV)

Valmentajien tarkemmat yhteystiedot saat piiritoimistolta. Valmentajavastaavina toimivat Juho Pyörny (lippukuntavalmentajavastaava), Tiina Witikkala (pestausvalmentajavastaava) ja Suvi Lantta (ohjelmavalmentajavastaava).

Jos haluat katsoa, mihin alueeseen yksittäinen lippukunta tai paikkakunta kuuluu, löydät tiedon Lippukuntien yhteystiedot -sivulta.

Aiheeseen liittyvää