Muonituskoulutuksessa perehdytään partiomuonitukseen tekemällä oppien. Koulutuksen painopiste on leirimuonituksessa, mutta samalla pääsee perille myös suurkeittiön salaisuuksista.
Kurssilla opitaan:
- työturvallisuutta leiri- ja maastoruokailussa sekä suurkeittiöissä
- hygienia-asioita ja omavalvontaa
- suurkeittiön koneita ja välineitä (erilaisia kenttäkeittimiä)
- hyviä muonituksen käytänteitä
- erityisruokavalioita
- suurkeittiön reseptejä ja ohjeiden suurentamista
- leirimuonituksen budjetin laskemista
- ruoan tarjoilua ja jakamista
Psst! Retkiä tai leirejä muonitettuasi voit hakea sähköistä Retkikokki- tai Leirikokki-osaamismerkkiä, jonka voit liittää CV:seesi.
Muusimaa järjestää myös virallista Hygieniaosaaminen-koulutusta, jonka suorittanut saa itselleen hygieniapassin. Hygieniapassi on voimassa toistaiseksi. Koulutus on tarkoitettu lippukuntien muonittajille, satunnaisille lätynpaistajille sekä muille aiheesta kiinnostuneille partiolaisille.
Koulutuksen sisältö:
- mikrobiologian perusteet
- ruokamyrkytykset
- hygieeniset työskentelytavat
- henkilökohtainen hygienia
- hygieeniset työtavat ja puhtaanapito
- omavalvonta
- lainsäädäntö
Oletko joskus tuskaillut, miten keitetään lounaskeitto kuudellekymmenelle? Entä miten lasketaan tarvittavat ruokatarvikkeet lippukunnan kesäleirille? Piiri tarjoaa lippukuntien käyttöön maksuttomasti Jamix-ruokaohjepankin, joka helpottaa lippukunnan tapahtumien ruokahuollon suunnittelussa.
Jamixin avulla:
- hallitsette ruokaohjeita helposti
- suunnittelette ruokalistat
- saatte tiedot kustannuksista, katelaskelmista, ravintoarvolaskelmista ja allergeeneista.
Kuva: Pauli Korhonen