Johtajakoulutus

Koulutus on yksi piirin aktiivisimmista toiminnanaloista. Se tarjoaa lippukunnille avaimia partiotoiminnan parempaan laatuun. Koulutuksen kohderyhmää ovat partiossa toimivat aikuiset (yli 22-vuotiaat) ja nuoret johtajat, jotka toimivat jossakin johtajapestissä. Piirin lisäksi Suomen Partiolaiset järjestää johtajakoulutusta ja pestejä tukevaa koulutusta.

Perustason koulutukset keskittyvät erityisesti johtamiseen lippukunnassa sekä lasten ja nuorten johtamiseen. Perustason johtajakoulutusta annetaan partiojohtajan peruskoulutuksessa sekä akela-sampokoulutuksessa. Näistä akela-sampokoulutus antaa valmiudet toimia sudenpentulauman tai seikkailijajoukkueen johtajana. Partiojohtajaperuskoulutus on tarkoitettu kaikille 18 vuotta täyttäneille partiolaisille. Uusimpana perustason koulutuksena piiri on alkanut järjestää ryhmänohjaajakouluttajakoulutuksia.

HUOM! Seuraavan kerran pj-raportit tulee palauttaa 1.6.2018 mennessä piiritoimistolle. Tällöin haetut valtakirjat jaetaan piirin syyskokouksessa. Jos siis raportointi roikkuu tai käyt kurssin tänä keväänä, kannattaa hoitaa paperihommat alta pois ennen kesää!

Jatkotason koulutus tarjoaa syventävää oppia ja osaamista pestissä toimimisen tueksi. Koulutuksissa perehdytään nuorten ja aikuisten johtamiseen. Piiri järjestää lippukunnanjohtajille, pestijohtajille ja ohjelmajohtajille koulutuksen, joka tarjoaa tukea kuhunkin pestiin. Luotsikurssi tarjoaa eväitä, tietoja ja taitoja tarpojien, samoajien tai vaeltajien luotsina toimimiseen. Partiojohtajajatkokoulutus eli Kolmiapila-Gilwell -kurssi on SP:n järjestämä jatkokoulutus 22 vuotta täyttäneille partiojohtajille.

Kukin johtajakoulutus koostuu tietyistä koulutusmoduuleista. Tutustu Suomen Partiolaisten v. 2017 uudistettuun koulutusjärjestelmään täällä. Uudenmaan Partiopiirin koulutukset toteutetaan Opintokeskus Siviksen tuella. Monista koulutuksista on mahdollisuus saada opintopisteytetty todistus Opintokeskus Siviksestä.

Piirin tarjoamat koulutukset löytyvät piirin tapahtumakalenterista. Puolivuosittain julkaistaan kootusti koko koulutustarjonta piirin palveluesitteessä, joka lähetetään piirilehti Pärskeen välissä.

Lataa sp_koulutuskartta_2017_a4.

Peruskoulutusryhmän pj Eino Ylönen
Jatkokoulutusryhmän pj Mervi Somervuori
Vastaava koulutusohjaaja Elina Sirainen
s-postit muotoa etunimi.sukunimi@uusimaa.partio.fi

 

Aiheeseen liittyvää