Jotta kaikki voisivat harrastaa

29.10.2017,

Partion syyspäivät järjestettiin 28.-29.10.2017 Espoon Korpilammella. Partio on lähtökohtaisesti avoin harrastus, mutta kuinka pitää osallistumisen kynnys matalalla? Partion syyspäivillä rakennettiin partiota, johon yhä useammalle on helpompi tulla mukaan. Syyspäivien ohjelma koostui jäsenkokouksesta, erilaisista työpajoista, Sisujohtajapäivien omasta ohjelmasta ja laajennettujen valiokuntien kokouksista.

Jäsenkokouksessa 28.10. valittiin Suomen Partiolaisten uudeksi puheenjohtajaksi Maria “Hilla” Ruohola. Ruohola aloittaa pestissä vuoden 2018 alussa. Onnea valinnasta! Lisätietoja uutisesta.

Iltapäivällä lauantaina perehdyttiin ajankohtaisiin asioihin työpajoissa. Uudellemaalle tuttu kasvuasia oli paljon esillä. Lisäksi partion arvokyselyn ja mainetutkimuksen tulokset esiteltiin. Teeman mukaisesti pohdittiin eri kanteilta, miten partio olisi avoin kaikille ja miten yksinäiset lapset saadaan mukaan. Päivän huipensi silmiä avaava Kynnys ry:n edustajan Jaana Tiirin puheenvuoro sisupartiosta. Mikä on sinun seuraava tekosi partiokolon kynnyksen madaltamisessa?

Hallituksen jäsenet veivät asioita eteenpäin kollegoidensa kanssa

Laajennetussa aluevaliokunnassa oma alueministerimme Mari Sundell piti tärkeän ja ajatuksia herättävän osuuden partion kasvun ja lippukuntien tukemisen tärkeydestä. Uusmaalaisten esimerkkien kertominen sai kiitoksia ja muutkin piirit innostuivat käärimään hihat ja tarttumaan toimeen. Meillä onkin jo pitkään tehty asioita ja uudistuksia hyvällä asenteella. Uusia asioita tehdään ennakkoluulottomasti ja vauhdikkaasti; Uudellamaalla keskitytään aina ennemmin tekemiseen kuin murehtimiseen ja siitä voi ylpeästi kertoa muillekin.

Aluevaliokunnassa päätettiin myös jatkossa kutsua lippukunnanjohtajan, ohjelmajohtajan ja pestijohtajan trioa johtokolmikoksi. Uudellamaalla käytetään varmasti jatkossakin lempinimenä lippukuntien timanttisia johtajia, mutta virallinen nimitys on johtokolmikko.

Laajennetussa kasvatusvaliokunnassa ohjelmaministeri Matti “Masa” Sippola ja järjestökoordinaattori Jaana Hopeakoski vaikuttivat mm. vuoden 2021 ohjelmapainotuksen muotoiluun. Hengellisyys ja uskontodialogi vaihdettiin laajempaan muotoon Henkisyys, arvo- ja uskontodialogi. Lisäksi käsiteltiin kisakyselyn vastauksia ja pohdittiin eräkoulutuksen ja retkeilymäärien nykytilaa Suomessa.

Lisäksi Suomen Partiolaisten ja partiopiirien johtajistot kokoontuivat sopimaan valtakunnallisesta kasvun koordinoinnista ja toiminnansuunnittelun järkeistämisestä.

Suurkiitos kaikille uusmaalaisille osallistujille, niin piiri- kuin keskusjärjestötason pesteissä! “Uusmaa Suomen kruunussa on helmi kirkkahin, tääll’ on Suomen pää ja sydän, into hehkuvin, lempi lämpöisin.”

#avoinpartio #uusimaapartio #partioscout

Partion kevätpäivät m/s Scoutella järjestetään 16.-18.3.2018. Laita päivät jo nyt kalenteriisi! Tapahtuma on tarkoitettu kaikille partioaikuisille.

Kuva: Noora Qvick

Aikuiset, jäsenkokous XIV, Uutiset, Vaeltajat , , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi