Jokaisen pienen myyntitykin takana on vanhempi

25.10.2017,

Partiolaisten adventtikalenteri on ollut tärkeä osa suomalaisten joulun odotusta jo 70 vuoden ajan. Adventtikalenterimyynti on monen lippukunnan tärkein varainhankintakampanja. Minkälaista tukea vanhemmat antavat partiolaisille myyntityössä? Lue konkarivanhempien vinkit!

Pornaisten Solmussa kalentereita postitetaan Australiaan asti

Adventtikalenterihommat ovat Eliisa Leppäselle mukavaa yhteistoimintaa oman lapsen kanssa sekä vapaaehtoistyötä lasten ja lippukunnan hyväksi. ”Adventtikalentereiden myymisessä lapsi oppii ottamaan vastuuta myyntitilanteissa ja myyminen opettaa toisen ihmisen kohtaamista”, Eliisa Pornaisten Solmusta kertoo.

”Monet haluavat tukea partiota ostamalla kalenterin vuodesta toiseen. Pidän kalentereita mukana aina, esim. työmatkoilla. Lisäksi myymme lapsen kanssa sukulaisille, tutuille ja naapureille sekä vien kalentereita myyntiin esim. vanhempainyhdistyksen tapahtumiin. Kalenterit ovat osa jokapäiväistä elämäämme lokakuusta joulukuuhun. Aina on oltava valmiina!”, Eliisa nauraa. ”Postitan kalentereita myös sukulaisille aina Australiaan asti.”

Puskapartiolaisten Ollikainen myi työpaikallaan sata kalenteria

”Viime syksynä poikani aloitti partion sudenpentulaumassa Puskapartiolaisissa ja ajattelin auttaa adventtikalentereiden myynnissä. Tiedustelin työpaikallani kiinnostusta kalentereihin ja sainkin myytyä sitä kautta noin 100 kalenteria. Lisäksi toki kalentereita myytiin tutuille ja sukulaisille”, kertoo Pekka Ollikainen Puskapartiolaisista.

”Myynti on perustunut henkilökohtaisiin tapaamisiin, somea en viime vuonna käyttänyt. Täksi vuodeksi asetin tavoitteeksemme 200 kalenteria, kun toinenkin poika aloitti partiouransa Puskapartiolaisissa. Olisihan se mukava, kun kummatkin pojat saisivat kultaiset tonttumerkit.”

”Kalentereiden myynti on mielestäni oiva tapa vanhemmille osallistua partiotoiminnan tukemiseen. Arvostan lippukunnan viikottaiseen toimintaan osallistuvia johtajia ja heidän sitoutumistaan lastemme partiotaipaleen mahdollistamiseen. Itse en viikkotoimintaan pysty osallistumaan, mutta pyrin helpottamaan lippukunnan arkea tukemalla varainhankintaa kalenterimyynnillä”, Pekka taustoittaa.

Mäntsälän Metsäkävyissä luotetaan sosiaaliseen mediaan

”Some on ykkönen! Laitoin viime syksynä heti kalenterin ilmestyttyä postauksen Facebookiin. Postaus poiki tilauksia heti! WhatsApp käy myös kuumana, kun sukulaiset joko tilaavat automaattisesti itse etukäteen tai minä kyselen heiltä kalenteritilauksia”, kertoo Minna Ruusunen Mäntsälän Metsäkävyistä. Valmiita kuvia sosiaaliseen mediaan on saatavilla partion materiaalipankista. Kuvat ovat myös vanhempien käytössä.

Kuva: Ruususten kotialbumi

”Itse olen pienenä sudenpentuna myynyt kalentereita. Vaikka omaan partioharrastukseen tuli yli vuosikymmenen tauko, ostin kalenterin aina kun sellaiseen törmäsin. Nyt on hienoa kun voi taas omalla toiminnallaan tukea ja jatkaa perinnettä. Rahat menevät hyvään tarkoitukseen!”

 

Suurkiitokset näille sekä kaikille muillekin partiovanhemmille, jotka tukevat lastensa harrastusta ostamalla ja myymällä partiolaisten adventtikalentereita!

Adventtikalenterimyynnistä saatuja tuottoja käytetään esimerkiksi partiovarusteiden hankkimiseen, leirimaksujen alentamiseen ja lippukunnan kokoontumispaikan kunnostamiseen. Lisää tietoa myyntituottojen käyttökohteista löydät täältä. Kalenterit voit tilata verkkokaupasta tai paikalliselta partiolippukunnalta. Lippukuntien adventtikalentereiden myyntipaikat löydät täältä.

Partioharrastus on avointa kaikille taustaan, kieleen, uskontoon tai taloudelliseen tilanteeseen katsomatta. Partiotoimintaa on Hangosta Nuorgamiin noin 700 lippukunnassa, joiden arkea pyöritetään vapaaehtoisten nuorten ja aikuisten voimin. Vuosittain toimintaan osallistuu noin 65 000 pientä ja isoa partiolaista.

Teksti: Jaana Hopeakoski

 

adventtikalenteri, Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Samoajat, Seikkailijat, Sudenpennut, Tarpojat, Uutiset, Vaeltajat , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi