Järvenpäähän uusi monikulttuurinen lippukunta

24.2.2015,

Järvenpäähän perustettiin maanantaina 23.2. uusi partiolippukunta, joka sai nimekseen Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts. Lippukunnan tavoitteena on tarjota partiotoimintaa kaikenikäisille ja eri taustoista tuleville ihmisille. Toiminnassa korostuvat avoimuus ja yhteisöllisyys.

”Järvenpäässä on paljon eri taustoista tulevia lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka kaipaavat vapaa-aikaansa sisältöä ja paikan johon kuulua. Me haluamme tarjota yhteisön, johon on helppo tulla mukaan”, kertoo lippukunnanjohtajaksi valittu Olli Kamunen.

Olli Kamunen

Kuvassa tuore lippukunnanjohtaja, Olli Kamunen.

Lippukuntaan on tarkoitus perustaa tänä vuonna vähintään kolme ryhmää, joiden toiminta alkaa syksyllä. Ryhmiä tulee olemaan niin lapsille kuin nuorille sekä myös perheille.

”Perhepartio mahdollistaa perheen yhteisen harrastuksen. Ryhmään voi tulla aikuinen alle 7-vuotiaan lapsen kanssa. Yli 7-vuotiaat toimivat partio-ohjelman mukaisesti omassa ryhmässään, samoin kun myös nuoret”, Olli täsmentää.

Jokaisessa ryhmässä tulee olemaan kuhunkin ikään sopivaa ohjelmaa. Kaikkea toimintaa yhdistää partiomenetelmä, johon kuuluu mm. tekemällä oppiminen, toiminta luonnossa ja nousujohteisuus. Käytännossä toiminta sisältää uusien asioiden oppimista ja uusien kokemusten saamista yhdessä ystävien kanssa.

”Esimerkiksi lapset retkeilevät lähialueella opetellen asioita leikkien avulla, kun taas nuoret saattavat tehdä vaikkapa laajemman ulkomaille suuntautuvan projektin. Ryhmät ja sen vetäjät pääsevät itse vaikuttamaan toimintansa sisältöön. Partiossa vastuuta annetaan pienestä pitäen.”

Lippukunta järjestää kevään aikana tervetuloa partioon -koulutuksen, johon voi osallistua kuka tahansa. Aiempaa kokemusta ei tarvitse partiosta olla, sillä kaikkiin tehtäviin on tarjolla koulutusta.

”Paitsi että partio on mukava ja monipuolinen harrastus, tarjoaa se myös hyviä eväitä elämään. Esimerkiksi työnantajat arvostavat partiosta hankittua kokemusta”, Olli huomauttaa.

Lippukunnan muut hallituksen jäsenet ovat Hanna Suomi (lippukunnan apulaisjohtaja), Anna-Kaisa Pohjola (sihteeri), Antti Mäkinen (taloudenhoitaja), Manu Airikka (viestintävastaava), Ivar Glette ja Sara Asiegbu. Puolella hallituksen jäsenistä ei ole aiempaa partiotaustaa.

Lisätietoja:
Olli Kamunen
Olli.kamunen@gmail.com
050-5012089

Facebook: Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts
Twitter ja Instagram: @jscoutit

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi