Jaakkolan perhe viettää yhteisen kesälomansa partioleirillä

12.7.2016,

Hämeenlinnan Evon metsään kohoaa heinäkuun lopussa kahdeksan päivää kestävä partiolaisten suurleiri, jolle on tulossa 17 000 osallistujaa Suomesta ja ulkomailta. Satojen muiden perheiden tapaan myös Henny ja Simo Jaakkola lapsineen viettävät viikon kesälomastaan leirillä.

Roihu-leiri on tarkoitettu 12-17-vuotiaille nuorille, mutta leirin pyörittämiseen tarvitaan myös tuhansia vapaaehtoisia aikuisia. Monet aikuisista lähtevät leirille koko perheen voimin ja leirin sisään rakennetaankin oma alue perheille, jossa he asuvat leirin ajan. Perheleirissä Riehussa asuu noin 2000 henkilöä, joista noin 1000 on alle 11-vuotiaita lapsia.

Lohjan Nummityttöjen Henny Jaakkola (o.s. Tirkkonen) ottaa mukaansa suurleirille ensikertalaiset Islan (3 v.), Maxin (11 kk) sekä miehensä Simon, joka on ei-vielä-partiolainen. ”Retkeilyä on harjoiteltu Lohjan Nummityttöjen perhepartion kanssa ja sopivat vauvankantovälineet on testattu ja hankittu”, nykyään Espoon puolella asuva Henny kertoo leirivalmisteluista.

Roihu-leiri on kuin pieni kaupunki. Siellä on mm. kahviloita, kioskeja, oma palokunta ja sairaala. Kaikilla leirille tulevilla aikuisilla on oma työtehtävä, joka voi olla esimerkiksi leirikeittiössä, nettitoimituksessa, ohjelmapisteessä, kahvilassa tai omista pikkulapsista huolehtiminen. Perheleirissä on myös päiväkoti ja kouluikäisille lapsille järjestetään päivittäin omaa ohjelmaa.

”Lähdemme Simon kanssa Roihun leirileipomoon – Bonfire Bakeryyn puolikkaalla pestillä. Tarkoituksena on leipoa metsäolosuhteissa itse rakennetulla uunilla leipää ja pizzaa Chez Tilhi -nimisen johtajien tilausravintolan tarpeisiin. Olemme tiimin kanssa käyneet leipomovierailulla ja miettineet, kuinka leipomotoiminta leirillä järjestetään. Lisäksi leirialueelle on noussut tiimityöllä komea uuni, jota pitäisi vielä käydä viimeistelemässä”, kertoo Henny leiripestistään. Pariskunta hoitaa vuorotellen Islaa ja Maxia ja nauttivat avoimen päiväkodin ohjelmasta. ”Odotan Roihulta suurleiritunnelmaa, partioystäviä ja yhdessä tekemisen riemua. Sekä rentoa ajanviettoa perheen kanssa.”

Roihun jälkeisen ajan partiosuunnitelmat on selvät: ”Aiomme jatkaa perhepartiotoiminnan kehittämistä Lohjan Nummitytöissä!”, Henny nauraa.

Kuva: Katja Kuusinen

FAKTOJA ROIHUN PERHELEIRISTÄ

  • Perheleirin vahvuus on noin 2000 henkilöä, joista alle 11-vuotiaita lapsia on noin 1000
  • Alle 3-vuotiaita on noin 200
  • Nuorimmat leiriläiset ovat syntyneet tänä vuonna
  • Vanhimmat perheleirissä asuvat ovat yli 70-vuotiaita
  • Perheleirin avoimeen päiväkotiin ja varsinaiseen päiväkotiin on ilmoittautunut yhteensä noin 450 lasta
  • Kouluikäisten ohjelmaan osallistuu noin 200 lasta

Roihu-projektin liekehtimistä voit seurata Roihun blogissa ja
Facebook-sivuilla, Twitterissä sekä muissa sosiaalisen median kanavissa, @roihu2016.

Roihun Youtube-kanavalla voi virittäytyä leiritunnelmaan:
https://www.youtube.com/watch?v=y7jQA6oWk74

Lippukuntakuulumisia, Uutiset , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi