Ratsastusvaelluksia ja toritanssia aikuisten omassa partioryhmässä

11.1.2018,

Järvenpään Scouteissa on lippukunnan perustamisesta asti järjestetty omaa toimintaa myös aikuisille. Ryhmä on ehtinyt tehdä monipuolisesti kaikenlaista pesäpalloilusta puukon tekemiseen ja vaelluksesta toritanssiin. Viimeisimpänä ryhmä teki issikkavaelluksen eli lyhyen maastovaelluksen islanninhevosilla.

Paljon puhutaan siitä, että partio on tärkeä oma harrastus myös aikuiselle. Mitä se konkreettisesti voisi tarkoittaa? Järvenpään Scoutit ratkaisi asian järjestämällä säännöllisen epäsäännöllisesti aikuisille suunnattuja tapahtumia:

  • Aasialainen ilta, jossa grillattiin aasialaista ruokaa ja kokeiltiin taijita sekä toritanssia Taiwanista ja Kiinasta tulleiden jäsenten johdolla
  • Geokätköilta
  • Puukkokurssi
  • Pesäpallokurssi
  • Yön yli kestänyt talvivaellus Repovedellä
  • Viikonloppuvaellus Virossa virolaisten jäsenten opastamana
  • Suomalainen ilta, jossa tehtiin karjalanpiirakoita ja kisailtiin teemaan liittyvässä musavisassa
  • Issikkavaellus

Ryhmään ovat tervetulleita kaikki. ”Aikuisryhmän tapahtumissa käyvät tietysti lippukuntaan kuuluvat aikuiset, mutta kaikki tilaisuudet ovat avoimia kaikille eli milloin vain voi tulla tutustumaan partioon”, ryhmänjohtaja Hanna Suomi kertoo.

Partiossa tarvitaan aikuisia, jotta mahdollisimman monet lapset ja nuoret pääsevät mukaan, mutta rekrytointi ei aina tapahdu hetkessä. Uudesta voi tuntua epäselvältä ja pelottavaltakin ryhtyä heti ryhmänjohtajaksi. ”Aikuisryhmämme tarkoitus on tarjota paitsi johtajahuoltoa ja omaa tekemistä johtajillemme, myös madaltaa uusien kynnystä tulla mukaan.”

”Oli hienoa lähteä mukaan issikkavaellukselle, vaikken olekaan Järvenpään Scouttien jäsen. Nyt oli myös superhelppoa pyytää oma kaveri mukaan, kun joukossa oli muitakin ei-partiolaisia”, vaellukselle osallistunut Petra Valkonen iloitsee. ”Scouttien aikuisryhmän tarjonta vaikuttaa muutenkin tosi kiinnostavalta! Haluaisin olla oikeastaan kaikessa mukana, joten miksen liittyisi porukkaan ihan säännöllisesti.” Onko näin käynyt muille, tullaanko ryhmän kautta mukaan lippukunnan säännölliseen toimintaan? ”Aikuisryhmän kautta olemme saaneet uusia jäseniä ja osa on ottanut hoitaakseen myös jonkun pestin. Koemme ryhmän hyväksi ponnahduslaudaksi lippukuntatoimintaan”, Hanna miettii.

Aikuisryhmiä on muuallakin. Esimerkiksi Nummen Samoojissa aikuisten oma partioryhmä Kuikat on kokoontunut säännöllisesti samaan tapaan kuin ikäkausiryhmätkin ja Meripartio Porvoon Pookissa on omat ryhmät aikuisille.

Suositteletko aikuisryhmää myös muille lippukunnille? ”Kyllä! Pienellä vaivalla aikuisten oma harrastus saa nostetta ja monipuolisen toiminnan järjestäminen on yllättävänkin helppoa”, Hanna tsemppaa. Järvenpään Scouteissa tapahtumien järjestämisvuoro vaihtelee sen mukaan, kuka osaa mitäkin. Esimerkiksi issikkavaelluksen ohjasi erään lippukuntalaisen äiti. Ilman suurempia ponnistuksia onnistuu myös tapahtumien markkinointi ulkopuolisille.

Seuraavaksi Järvenpään Scouttien aikuisryhmä lähtee retkiluistelemaan ja tuttuun tapaan tapahtuma on avoin kaikille. Tulossa on myös retkiruokaretki, maasto-/läskipyöräretki, hortoilua, suunnistusta, marja-/sieniretki, kiipeilyä sekä Lapin matka Sallaan. Partio todella on paras harrastus myös aikuisille!

Kuvat: Järvenpään Scouttien arkisto, Hanna Suomi

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi