Ilmoittautuminen, peruutukset ja tapahtumien laskutus

Partiolaisen ilmoittautuminen piiritapahtumiin

 1. Tee tapahtumailmoittautuminen partion jäsenrekisteri Kuksaan (rekisteröitymistä ei tarvita). Ilmoittautumislinkit löytyvät tapahtumakalenterista.
 2. Ilmoittautumisen voi tehdä joko huoltaja (alle 18-vuotiaan), osallistuja (yli 18-vuotias), jäsenrekisterinhoitaja tai pestivastaava.
 3. Partion jäsenen tulee luoda itselleen PartioID eli rekisteröityä Kuksaan ennen ensimmäistä tapahtumailmoittautumista. Kirjautumisessa tarvitaan jäsennumeroa, jonka voi tarkistaa jäsenkortista, lippukunnan jäsenrekisterinhoitajalta tai piiritoimistolta.
 4. Tapahtumiin osallistumisen edellytyksenä on, että partion jäsenmaksu on maksettu.
 5. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkista, että osallistujan yhteystiedot – erityisesti sähköpostiosoite – ovat Kuksassa oikeat. Tapahtumakirjeet tulevat useimmiten sähköpostilla!
 6. Muista ilmoittaa lippukuntaan, mihin tapahtumaan olet osallistumassa.
 7. Ohjelmatapahtumiin ilmoittautuja voi valita maksajaksi itsensä tai lippukunnan. Kysy lippukunnaltasi, mikä on teidän käytäntönne.
 8. Kun ilmoitetaan alaikäisiä osallistujia, on huolehdittava siitä, että osallistumiseen on huoltajan lupa.

 


 

Ei-vielä-partiolaisen ilmoittautuminen piiritapahtumiin

Jos et ole partion jäsen ja haluat tulla tutustumaan, olet tervetullut!

 • Ilmoittautuminen tehdään myös jäsenrekisteri Kuksaan, mutta ilman rekisteröitymistä. Ilmoittautumislinkit löytyvät tapahtumakalenterista.
 • Voit tutustua partioon tapahtumissa kolme kertaa, jonka jälkeen tulee ilmoittautua jäseneksi, mikäli haluat jatkaa tapahtumiin osallistumista.
 • Ei-jäsenille tapahtumamaksu on 20€ korkeampi.
 • Suomen Partiolaisilla on oma vakuutus EVP (Ei-vielä-partiolainen) -osallistujille.

 


 

Ilmoittautumisen peruminen

 • Piirin kurssien ja tapahtumien peruutukset tehdään aina mahdollisimman ajoissa Uudenmaan Partiopiirin toimistolle (uusimaa@partio.fi / 09 8865 1400). Muista ilmoittaminen myös omaan lippukuntaan!
 • Osallistumismaksua ei laskuteta, jos peruutus tulee piiritoimistolle ennen tapahtuman ilmoittautumisajan loppumista. Sen jälkeen tehdyt peruutukset laskutetaan.
 • Osallistumismaksu laskutetaan kokonaan, jos ilmoittautumista ei peruta lainkaan. Ilmaisten tapahtumien kohdalla laskutetaan 20 € maksu, mikäli ilmoittautumista ei peruuteta lainkaan.
 • Peruutustapauksessa lippukunnan on mahdollista ilmoittaa toinen osallistuja peruuttaneen tilalle. Osallistujan vaihtamisesta on keskusteltava toimiston ja/tai tapahtumajohtajan kanssa.

Sairastumisesta johtuva peruminen

Mikäli peruutus johtuu sairaustapauksesta, voit hakea lääkärintodistuksella tapahtumamaksun korvausta partiovakuutuksesta. Toimi tässä tapauksessa seuraavasti:

 • Peru osallistumisesi piiritoimistolle ja ilmoita, että kyseessä on sairastapaus. Osoitamme laskun osallistujalle.
 • Hae laskun korvausta vakuutusyhtiöltä, katso ohjeet täältä.
 • Korvaushakemuksen tekee aina vakuutettu eli partiolainen tai hänen huoltajansa.

 


 

Tapahtumia valokuvataan partioviestintäkäyttöön

Piirin koulutus- ja ohjelmatapahtumissa voidaan ottaa valokuvia, joita käytetään partioviestinnässä esimerkiksi lehdissä tai netissä. Jos osallistuja haluaa estää sellaisten kuvien käytön, joissa hän esiintyy, voi tästä olla yhteydessä Uudenmaan Partiopiirin toimistoon: uusimaa@partio.fi, 09 8865 1400.

 


 

Lippukuntien rooli

 • Lippukunta huolehtii jäsentensä koulutusmaksuista ja usein myös muista piiritapahtumamaksuista. Koulutuksiin lippukunta voi anoa avustuksia esim. kunnalta, seurakunnalta tai partiotuelta. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa piirin kanssa voi neuvotella tapahtumien maksuista.
 • Lippukunta voi seurata omien jäsentensä ilmoittautumisia Kuksassa (”Tapahtumat” -> ”Ilmoittautumiskooste”).
 • Suositeltua nuorempien osallistujien lähettämisestä koulutuksiin voi neuvotella piiritoimiston kanssa.

 

Aiheeseen liittyvää