Hyvinvointisuunnitelmasta apua lippukunnan haasteisiin

11.11.2016,

Onko lippukunnallenne tehty jo hyvinvointisuunnitelma? Uudenmaan piiriluottikset ovat ahkerasti kiertäneet lippukuntia hyvinvoinnin lähettiläinä ja viimeisetkin lippukunnat tavattaisiin mielellään vielä tämän vuoden puolella.

Mikä ihmeen hyvinvointisuunnitelma?
Suunnitelma tehdään napakan hyvinvointisetin päätteeksi. Esityksessä käsitellään lippukunnan hyvinvointiin liittyviä asioita ja sen jälkeen nostetaan suunnitelmaan kolme kehityskohdetta, jotka edistävät lippukunnan hyvinvointia. Suunnitelmaan valitaan myös seurantamalli, jonka avulla lippukuntaa tuetaan suunnitelman toteuttamisessa.

Ei mitään ylimääräistä
Ei niin! Hyvinvointisuunnitelmaan poimitaan ne asiat, joita lippukunnassa halutaan muutenkin kehittää – kehityskohteita ei keksitä tämän takia. Hyvinvointitarjoukseen kannattaa tarttua, sillä nyt toiminnan kehittämiseen on tarjolla tukea.

Meillä on jo hyvinvointisuunnitelma. Kuinka tästä eteenpäin?
Hyvinvointisuunnitelma on tarkoitus uusia muutaman vuoden välein. Ennen sitä, suunnitelman toteutumista seurataan ja siinä autetaan. Jos jokin mietityttää, niin kannattaa olla yhteydessä setin järjestäjään tai piiritoimistolle. Muuten yhteydenotoista ei tarvitse huolehtia – seuranta kyllä järjestyy sovitusti.

Tähän mennessä tehdyissä hyvinvointisuunnitelmissa lippukunnat ovat päättäneet kehittää mm. viestintää, jonkin tietyn ikäkauden toimintaa tai tehtävienjakoa lippukunnassa. Suunnitelmiin on kirjattu erinomaisia kehittämisajatuksia! Olisiko hyvinvointisuunnitelma teillekin hyvä mahdollisuus toteuttaa unelmia?

Lisätietoa: Timo Mokkila, p. 040 513 1932 , timo.mokkila@kolumbus.fi
Petra Valkonen, p. 050 446 0056, petra.valkonen@partio.fi

Partio nosteessa, Uutiset

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi