Iiris sai ystäviä ympäri maailman partioseminaarissa Sveitsissä

30.3.2017,

Säihkeen ohjelmajohtaja Iiris Somervuori (Kirkkonummen Metsänkävijät) osallistui 20.-28.3.2017 Helen Storrow -seminaariin, jonka teemana oli ympäristö ja johtaminen. Seminaari pidetiin maailman partiotyttöjen (WAGGGS) Our Chalet -partiokeskuksessa Sveitsissä. #GreatGirlLeaders #HSS2017

”Opin kahdeksan päivän aikana paljon erilaisista kulttuureista ja siitä, miten voin olla itse mukana tekemässä maailmanlaajuista muutosta. Meitä kaikkia osallistujia yhdisti intohimo ympäristöasioihin, jonka takia meistä muodostui tiivis verkosto. Koulutus oli laadukasta ja suosittelisin seminaaria ehdottomasti kaikille muille nuorille naisille, sillä se oli varmasti elämäni paras reissu!” kertoo Iiris.

Vuosittain järjestetään lukuisia eri aihepiirien partioseminaareja Euroopan alueella, joihin kutsutaan myös suomalaisia osallistujia. Suosittuja ovat mm. Academy ja Overture Network Meeting.

Lisätietoa kansainvälisyysasioista piirin sivulla: https://uusimaa.partio.fi/lippukunnan-arki/kv/

Partiokodit ympäri maailmaa

Partiokodit ovat mainio tapa nähdä maailmaa, tutustua vieraaseen kulttuuriin ja löytää uusia partioystäviä. Koteihin on mahdollista tutustua kahdella tavalla: vieraana tai vapaaehtoisena. Niissä on sekä edullisia (hostelli)huoneita että useimmissa myös leirialue, jossa voi telttailla. Usein partiokodeista voi myös ostaa ohjelmapaketteja osaksi leirimatkan ohjelmaa. Partiokoteihin voit hakea vapaaehtoiseksi – hakuajat ja tavat vaihtelevat kodeittain, joten tutustu kyseisen kodin kotisivuihin jos haluat tietää enemmän. Partiokodeista tunnetuimmat (Kandersted, Our Chalet, Our Cabaña, Sangam… ) ovat kattojärjestöjemme WAGGGSin ja WOSMin omia. Tämän lisäksi myös kansallisilla partiojärjestöillä on vastaavanlaisia partiokeskuksia. Lue enemmän maailmanjärjestöjen partiokodeista ja -keskuksista täällä. Kansallisten partiokeskuksen yhteystiedot löydät WOSMin Where to Stay in Europe -sivustolta.

On March 2017 Our Chalet in Switzerland hosted the Helen Storrow Seminar 2017. #GreatGirlLeaders from around the world came together to learn and plan their own projects for environmental change. From the Scout District of Uusimaa the participant was Iiris Somervuori. This special seven day programme has been held at Our Chalet, WAGGGS’ World Centre in Switzerland, since 1986. In the heart of the Swiss Alps, this Our Chalet adventure brings Girl Guides and Girl Scouts closer to nature, explores the environmental issues they face in their communities, and inspires them to value and protect the environment. #HSS2017 You can have more information of visiting Scout Centres around the world from the website Where to Stay in Europe

 

Aikuiset, Ohjelmatapahtumat, Uutiset , , , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi