Nettisivutyöpaja

Työpajassa opetellaan uuden WordPress -pohjaisen, lippukunnille tehdyn sivupohjan käyttöä ja päivitetään lippukuntanne nettisivuja. Illan aikana voidaan esimerkiksi päivittää uusi teema lippukunnan olemassa oleville sivuille ja/tai ideoida ja päivittää sivujen sisältöä.

Koulutuksen alussa keskitytään yleisesti uuden nettisivupohjan ominaisuuksiin ja sen ylläpitoon, sekä keskustellaan nettisivujen sisällöstä ja ulkonäöstä. Tämän jälkeen osallistujat voivat keskittyä oman lippukuntansa www-sivujen päivittämiseen tai kehittämiseen, ja osallistujia neuvotaan kunkin tarpeiden mukaan. Ohjelmointiosaamista ei koulutuksessa tarvita. Kurssi on tarkoitettu lippukunnan www-vastaaville ja sivujen kehittämisestä kiinnostuneille.

Ota oma tietokone mukaan, jos vain mahdollista.

Jos haluatte ottaa WordPress-pohjan käyttöön, huomioi seuraavat asiat:

• Mikäli haluat koulutuksen aikana päivittää uuden teeman sivuillenne, varmista, että WordPress on valmiiksi asennettuna käyttämällenne palvelimelle, ohjeistusta tässä saat kurssin johtajalta.
• WordPressiä ei ole mahdollista päivittää kaikkien palveluntarjoajien tarjoamille sivuille, joten jos sivunne eivät ole WordPress -pohjaiset, varmista etukäteen palveluntarjoajalta onko WordPress mahdollista asentaa.
• WordPressiä ei ole mahdollista asentaa käyttämällenne palvelimelle koulutuksen aikana, joten pyydä palveluntarjoajaasi asentamaan se teille valmiiksi ennen nettisivukoulutusta.
• Mikäli aiotte ottaa käyttöön uuden nettisivupohjan Seravon tarjoamana, nettisivut on tilattava viimeistään muutamaa työpäivää ennen koulutusta, jotta sivut ovat olemassa ennen koulutusta ja niihin voidaan tehdä esim. sisältöpäivityksiä.

 

In this workshop, we can update you websites to the new WordPress template provided for scout troops.