Lippukuntapäivä

Syksyn Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin syyskokouksessa. Lippukuntapäivä on just sua lippukunnassa tomivaa varten, tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Tällä kertaa Lippukuntapäivä on osa piirin syyskokousta eli Lippukuntapäivä kuuluu kaikkien kokousosallistujien päivän ohjelmaan.

Voit valita työpajateemoista itsellesi mielenkiintoisimman. Tarvitseeko lippukuntasi tukea esimerkiksi aikuisten rekrytointiin,hallituksen kokouksiin, johtajistotarpeen määrittämiseen tai lippukunnan ulkoiseen viestintään? Teemoina ovat:

  • Rekrytointi ja perehdytys

Koulutuksesta saat tukea, apua ja intoa uusien aikuisten rekrytointiin ja kouluttamiseen.
Koulutusta suositellaan lippukunnille, joissa kaivataan lisää aikuisia toimintaan tai apua uusien aikuisten mukana pitämisessä tai vaikkapa Tervetuloa partioon -koulutuksen järjestämisessä.

  • Potkua paperipartioon

Haluatteko perehtyä yhdistyshallinnon perusteisiin ja lippukunnan arjen pyörittämisen työkaluihin, kuten varainhankinta- ja talousasioihin? Koulutusta suositellan lippukunnille, joissa tarvitaan tukea yhdistystoiminnan tuntemuksessa.

  • Osaava ja innostunut johtajisto

Tarvitsetteko oppia ja neuvoja lippukunnan johtajiston motivointiin, koulutusten suunnitteluun, johtajistotarpeen miettimiseen tai pestijärjestelmän käyttöönottoon? Koulutusta suositellaan lippukunnille, joissa halutaan panostaa johtajien jaksamiseen ja osaamiseen.

  • Viestintä

Haluatko vinkkejä lippukunnan ulkoiseen viestintään, kuten nettisivujen perustamiseen tai päivittämiseen, sosiaalinen median kanavien haltuunottoon ja paikallismedian kanssa viestintään. Koulutusta suositellaan lippukunnille, jotka haluavat kasvattaa jäsenmääräänsä ja kehittää viestintäosaamistaan.

  • Ikäkausiohjelmat ojennukseen (ikäkausittain)

Tarvitseeko lippukuntanne vinkkejä ryhmänjohtamiseen tai ohjelman käytännön toteuttamiseen? Koulutus tarjoaa valmiiksi suunniteltuja tapoja toteuttaa esimerkiksi tarpoja- tai vaeltajaikäkausiohjelmaa. Tai tarvitsetteko apua jonkin ohjelmatapahtuman järjestämiseen? Intoa ja ideoita esimerkiksi Tarpojamajakan, KITT:in (koko ikäkauden tarpojatapaaminen), Sepelin eli seikkailijapelin tai vaikkapa samoajien ROK:in järjestämiseen. Koulutusta suositellaan lippukunnille, joissa kaivataan tietoa tietystä ikäkaudesta tai sen ohjelmasta.

  • Kisat ja retket

Onko ryhmienne partiotaitokisaosallistuminen heikkoa? Vai kaipaisitteko uutta puhtia omien retkien järjestämiseen? Koulutusta suositellaan lippukunnille, jotka haluavat kehittää kisa- tai retkeilykulttuuriaan tai ovat järjestämässä omat kisat.

  • Kuinka kohdata ja ohjata haastavasti käyttäytyvää lasta

Onko ryhmässäsi lapsia, joilla tuntuu korvat olevan koristeena, liikkeelle lähteminen tahmaista tai paikallaan pysyminen mahdotonta? Kuinka kohdata ja ohjata haastavasti käyttäytyvää lasta on työpaja, jossa etsitään toimintatapoja ja tutkitaan käyttäytymisen takana olevia syitä. Tule löytämään omaan ryhmääsi toimivia ratkaisuja.

Päivä startataan työpajalla, jonka jälkeen syödään lounas ja pidetään piirin syyskokous.

Liity myös Lippukuntapäivän ja syyskokouksen Facebook-tapahtumaan.

The Scout Fair will gather all Scouts that act in local groups to meet, learn and be inspired! We start the day with your favourite workshop, then have lunch and the general meeting of the Scouting District.  All members welcome!