Kevät SM-kilpailut Akatemia

Kymenlaakson Partiopiiri ry kutsuu kaikki yli 12-vuotiaat partiolaiset partiotaitojen SM-kilpailuihin Kouvolaan 19.5.2018. Kilpailun nettisivut ja Facebook-tapahtuma.

Säännöt
Kilpailussa noudatetaan SP:n 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä.

Osallistumisoikeus
Kilpailun osallistumisoikeus on kaikilla Suomen Partiolaiset ry – Finlands Scouter ry:n vuoden 2018 jäsenmaksun maksaneilla yli 12-vuotiailla jäsenillä. Kilpailijan katsotaan kuuluvan siihen lippukuntaan ja piiriin, johon hänet SP:n jäsenrekisterissä on merkitty, ellei kyseinen piiri hänelle muuta lippukuntaa vahvista. Kilpailuvartion jäsen voi kilpailla vain yhden lippukunnan nimissä yhden kalenterivuoden aikana

 
Oranssi ja vihreä sarja
Oranssissa sarjassa kilpailevat tyttövartiot, vihreässä sarjassa poika- ja sekavartiot. Kilpailureitin pituus on enintään 9 km.

Kilpailuvartio koostuu viidestä 12-17 -vuotiaasta jäsenestä. Kilpailuvartion yhteenlaskettu ikä saa olla korkeintaan 73 vuotta (sääntömuutoskokeilu 7 §, voimassa 1.4.2013 alkaen). Ikä lasketaan kilpailuvuoden kuluessa täytetyin vuosin eli ikä on kilpailuvuosi miinus syntymävuosi.

 
Kirjava sarja
Kirjava sarja on tarkoitettu samoajaikäisille ja sitä vanhemmille partiolaisille. Kilpailuvartiossa on 3-5 jäsentä. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa  vain yhtä lippukuntaa. Kirjava sarja ei ole mestaruussarja, eikä osallistujilla ole oikeutta jättää tarkistuspyyntöjä tai vastalauseita.

 
Violetti sarja
Sisuvartiot kilpailevat violetissa sarjassa. Sarjassa noudatetaan SP:n 1.8.2009 voimaan tulleita partiotaitokilpailujen sääntöjä soveltuvin osin. Kilpailuvartion koko on 2-6 kilpailijaa. Lisäksi vartiolla tulee olla mukanaan yksi vähintään 18-vuotias saattaja ja tarvittavat avustajat. Kilpailijoiden tulee olla vähintään 12-vuotiaita. Kilpailuvartion jäsenten ei tarvitse kuulua samaan lippukuntaan, mutta vartio voi edustaa vain yhtä lippukuntaa. Kilpailureitin pituus on noin 3 km ja reitti kulkee kaupunkialueella.

 
Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu
Ilmoittautuminen alkaa 1.3.2018 ja päättyy 6.5.2018. Vartionjohtaja ilmoittaa vartionsa kilpailuun Kuksan kautta. Ilmoittautumislinkki löytyy kilpailun nettisivulta ilmoittautumisajan alkaessa. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 13.5. saakka. Jälki-ilmoittautuneilta peritään kaksikertainen osallistumismaksu.

Osallistumismaksu on 70 euroa/vartio. Osallistumismaksu laskutetaan lippukunnilta. Osallistumismaksu sisältää kilpailussa jaettavan materiaalin, peseytymismahdollisuuden ja yhden lämpimän aterian maaliintulon jälkeen sekä lattiamajoituksen sitä tarvitseville kilpailua edeltävänä yönä. Yöpyjille on tarjolla ilta- ja aamupalaa hintaan 4€/ateria. Yöpyminen sekä ilta- ja aamupala varataan ilmoittautumisen yhteydessä.

 
Huoltajat ja kuljettajat
Kilpailua seuraavat huoltajat voivat varata huoltajapaketin. Huoltajapaketti maksaa 20 € ja se sisältää lattiamajoituksen omin varustein, ruokailut (pe-la) ja tutustumisen kilpailuun. Kullakin piirillä tulee olla myös nimetty piirihuoltaja.

Linja-autonkuljettajille on kilpailukeskuksessa tarjolla maksuton lattiamajoitusmahdollisuus ilman patjoja ja vuodevaatteita. Majoitus pyydetään varaamaan ilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli kuljettajalle halutaan myös ruokailut kilpailukeskuksessa, hänelle tulee varata huoltajapaketti.

 
Vakuutus
Kilpailijat on vakuutettu Suomen Partiolaisten jäsenmaksuun sisältyvällä vakuutuksella. Kilpailuvartioiden on tunnettava Suomen Partiolaisten turvallisuusohjeet. http://www.partio.fi/partiolaisille/partiovakuutus

 
Ennakko-ohje
Ennakko-ohje julkaistaan kilpailun nettisivuilla viimeistään 6.5.2018 ja lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Mikäli vartio haluaa ennakko-ohjeen paperisena, on siitä mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

 
Lisätietoja
Kilpailunjohtaja
Annika Ukkola
annika.ukkola@outlook.com
0505885564

Järjestelysihteeri
Anniina Ukkola
anniina.ukkola@gmail.com
0504944428

 

Vuoden 2017 mestarit

Vihreä sarja

Siili, Tampereen Eräpojat ry, Häme

Oranssi sarja

Minkki, Pohjan Veikot ry, PP

Piirien välinen kilpailu

Järvi-Suomen partiopiiri

Kiertopalkinnot pyydetään toimittamaan kilpailukeskukseen kilpailuviikonloppuna.

 

Tehtäväluettelo Pisteet Or/Vi Kirjava Violetti
Luonnontieteet 28
Ruuansulatuselimistö X X X
Kemiallinen liuos X X
Lääketiede, ennaltaehkäisy X X X
Todennäköisyyslaskenta X X
Ornitologia X X X
Rakennustekniikka 20
Karkkitehtuuri X X X
Laskin X X X
Sähkötin X X X
Humanistiset tieteet 14
Pseudotieteet X X
Kauppatieteet X X
Rosettan kivi X X X
Partiopolitiikka X X
Kotitaloustiede 8
Kyminkeitto X X X
Liikuntatieteet 10
Pistesuunnistus X X
Opintopisteet X X