Erätaitoperuskurssi

Ovatko erätaidot hallussa – vai vielä hieman hukassa?

Erätaidot ovat partiolaisen perustaitoja ja tällä kurssilla pääset syventämään jo oppimaasi tai aloittamaan opettelun aivan alusta. Käymme läpi luonnossaliikkujan perustaitoja varusteiden valinnasta ruoanlaittoon ja ensiavusta majoitteen pystyttämiseen. Tutuksi tulevat niin nuotion sytyttäminen kuin suunnistuksen perusteetkin. Erätaitoperuskurssilla opitaan erätaitoja ihan alusta alkaen. Vaikka tietäisitkin jo jonkin verran, opit varmasti uutta kokeneiden kouluttajien opissa. Osa kurssista liikutaan maastossa ja osa vietetään leirissä Komionlammilla. Kurssilla tutustut partiolaisiin myös oman alueesi ulkopuolelta.
Koko kurssiviikonloppu ollaan ulkona metsässä.

Kurssi soveltuu tarpojille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille. Vaeltajilla ja aikuisilla vaihtoehtona on myös Aikuisten erätaitokurssi lokakuussa, jonka sisältö on sama mutta painotus taitojen opettamisessa eteenpäin.

At the woodcraft course explorer, rover and adult scouts will learn the basic skills about clothing, cooking in the forest, first aid and taking lodgings in the forest. Whole weekend will be spent outdoors, part of it hiking and part of it at the camp.

 

Kuva: Juha Nurmi