Uusimaa/PäPa – Lippukuntakurssit (Lippukunnanjohtaja-, ohjelmajohtaja- ja pestijohtajakoulutus)

Koulutukset on tarkoitettu lippukunnan pesteistä kiinnostuneille tai lippukunnan johdossa toimiville: lippukunnanjohtajille, pestijohtajille, ohjelmajohtajille, hallituksen jäsenille, ikäkausivastaaville, pitkään ryhmänjohtajana toimineille jne. Viikonloppu sisältää yhteensä kolme koulutusta, joista voit valita itsellesi mieluisimman.

Lippukunnanjohtajakoulutus
Koulutuksessa saat kattavasti tietoa rekisteröityneen yhdistyksen johtamisesta, lippukunnan toiminnan johtamisesta, viestinnästä ja sidosryhmistä sekä aikuisten johtamisesta. Kurssilla opit suunnittelemaan ja arvioimaan lippukuntasi toimintaa ja resursseja myös pitkällä aikavälillä, ja syvennät osaamistasi johtamisesta.
Lippukunnanjohtakurssiin kuuluu ennakkoilta Allianssi-talolla Pasilassa ma 24.2. klo 18.

Koulutus on suunnattu lippukunnan keskeisille johtajille (LPKJ, LPKJA, hallituksen jäsenet)

Pestijohtajakoulutus
Koulutuksessa saat tietoa lippukunnassa toimivien aikuisten vapaaehtoisten tukemisesta pestaamisen, koulutuksen ja osaamisen tunnistamisen kautta. Koulutuksessa perehdytään rekrytointiin, opetellaan pestaamaan ja tutustutaan partion koulutusjärjestelmään sekä tehdään lippukunnan henkilöstö- ja koulutussuunnitelma, ja verkostoidutaan.

Kurssilla saat perustiedot ja tukea pestijohtajana toimimiseen, mutta se sopii myös kaikille muille pestaamisesta, rekrytoinnista, aikuisten ohjaamisesta ja koulutuksen aiheista kiinnostuneille.

Ohjelmajohtajakoulutus
Koulutuksessa saat kattavasti tietoa partio-ohjelman toteuttamisesta lippukunnassa. Koulutuksen suoritettuasi tunnet partio-ohjelman sisällön eri ikäkausissa ja osaat soveltaa sitä lippukunnan toimintaan. Lisäksi olet syventänyt johtamistaitojasi aikuisten johtamisen suuntaan.

Ohjelmajohtajakoulutus sopii ohjelmajohtajien lisäksi loistavasti ikäkausivastaaville, luotseille ja kaikille muille, jotka kaipaavat tukea ja uusia ideoita partio-ohjelman toteuttamiseen ja haluavat laajentaa verkostoaan.

Esitietovaatimuksina kaikkiin koulutuksiin on partiojohtajan peruskoulutus.

The group leaders’ course is full of ideas about how to run the everyday life in a local group smoothly. You’ll learn to plan, to evaluate and to develop your local group and to lead different kinds of people. The course is aimed for all board members of the local group.
Volunteer leaders’ course will give you knowledge on recruitment, mutual agreement, training and other HR-related skills.
Program leaders’ course will give you tools and inspiration about how to run the activities, to plan and to lead the youth program as a whole in the local group.
  • Ilmoittautuminen päättyy: 2.2.2020
  • Osallistumismaksu: 45 € (maksajana lippukunta)