Uusimaa – Monimuotoinen Partiojohtajaperuskoulutus 2019 (TÄYNNÄ)

Hei sinä aikuisena partioon mukaan tullut!

Nyt on mahdollisuus päästä mukaan Uudenmaan Partiopiirin järjestämään partiojohtajaperuskoulutukseen, joka on tarkoitettu aikuisena partioon liittyneille ja toteutetaan monimuotokoulutuksena. 

Partiojohtajaperuskoulutus on nimensä mukaisesti partion johtamiskoulutusta, josta saa kaikki partionjohtajan tarvitsemat tiedot ja taidot. Koulutuksessa käsitellään niin partioaatetta, johtamista kuin lippukunnan toimimistakin. Koulutus syventää ymmärrystä partiosta ja auttaa hahmottamaan partioharrastuksen monipuolisuutta useasta eri näkökulmasta. Se myös mahdollistaa toimimisen mitä moninaisimmissa pesteissä ja auttaa hahmottamaan partiota paremmin järjestönä. Ja toki kurssi myös innostaa toimimaan hyvän harrastuksen parissa. Koulutuksen käynyt voi anoa piiristä partiojohtajavaltakirjaa, jota tarvitaan esimerkiksi leirinjohtajan tehtävässä. 

Monimuotoisesti järjestetty partiojohtaja-peruskoulutus sisältää niin lähiopetusta kuin etätehtäviäkin. Monimuotoisesti toteutettu koulutus mahdollistaa yksilöllisen räätälöinnin ja joustavan osallistumisen, mutta vastavuoroisesti se myös edellyttää sitoutumista ja oman vastuun kantamista. Kouluttajilta on luvassa tukea koulutuksen kaikissa vaiheissa. 

Partiojohtaja-peruskoulutukseen kuuluu johtamistehtävän toteuttaminen, jossa kouluttautuja johtaa tapahtuman ja tapahtumaa järjestävää ryhmää. Koulutukseen sisältyy myös maastoyöpyminen, jossa opitaan perusleiritaitoja ja turvallisen maastotoiminnan perusteita.

Koulutus kestää kokonaisuudessaan noin puoli vuotta. Se alkaa yhteisellä aloitustapaamisella maaliskuussa ja päättyy syksyllä yhteiseen päätöstapaamiseen. Tämän lisäksi on koulutustilaisuuksia, joiden yhteydessä perehdytään koulutuksen sisältöihin. Tapaamisiin liittyy sekä yksilöllisesti tai ryhmässä tehtäviä ennakko- tai jälkitehtäviä.

Kevään lähikoulutusosiot:
Aloitusilta to 21.3.
Lauantai-päivä la 6.4.
Lähiopetusilta ti 23.4.
Lähiopetusilta ma 20.5.
Syksylle tulee vielä 2-3 lähiopetusiltaa ja päätöstapaaminen.
Päivämäärät vahvistetaan kouluttautujien kanssa yhteisessä aloitusillassa. 

Mukaan mahtuu mukaan 15 kurssilaista.
  • Ilmoittautuminen päättyy 3.3.2019 Kurssi on nyt täynnä!
  • Lisätietoja voit kysyä Lotte Malkakorvelta, lotte.malkakorpi@elisanet.fi, 050 3463589 (Jos vähänkin epäröit jotain, etkä ole varma esim. onko tämä juuri sinulle sopiva koulutus, niin ole ihmeessä yhteydessä.)
  • Osallistumismaksu 65€ (maksajana lippukunta)