PERUTTU: Uusimaa – Lippukuntapäivä

***19.3. päivitys*** Kevään Lippukuntapäivä on peruttu koronaviruksen vuoksi. Kevätkokous pyritään järjestämään viimeistään kesäkuussa.

Tule mukaan koko johtajiston voimin vaikuttamaan partion tulevaisuuteen ja saamaan eväitä lippukunnan toimintaan!

Lippukuntapäivässä pääset oppimaan uutta, tutustumaan muihin Uudenmaan lippukuntiin ja vaikuttamaan piirin kevätkokouksessa. Lippukuntapäivä on juuri sinua lippukunnassa tomivaa varten, tule nauttimaan ja kehittämään osaamistasi! Lippukuntapäivä on osa piirin kevätkokousta eli Lippukuntapäivä kuuluu kaikkien kokousosallistujien päivän ohjelmaan.

Aamupäivällä voit osallistua itseäsi kiinnostavaan työpajaan tai hyödyntää erilaisia pop-up-klinikoita, joista saa tukea lippukunnan toimintaan. Työpajoihin ilmoittaudutaan etukäteen, mutta pop-up-klinikoihin ei vaadita erillistä ilmoittautumista.

Päivän aikataulu:

9.30 alkaen        aamukahvia tarjolla (oma kuppi mukaan!)

10.00-11.30       työpajat ja pop-up-klinikat

11.30-12.30       lounas ilmoittautuneille

12.00-12.30       valtakirjojen tarkistus

12.30-16.00       kevätkokous


Työpajat:

Tukea aikuisten rekrytointiin

Miten niitä aikuisia oikein saa partioon ja miten heidät kannattaa ottaa mukaan lippukunnan toimintaan, jotta he myös pysyvät mukana? Tule työstämään aikuisrekryn vuosikello lippukunnallesi!

Huom. tähän työpajaan voi osallistua vapaasti 10-11.30 välisenä aikana joustavasti esim. 20-30 minuutin ajan. Sen ohella voi käydä myös pop-up-klinikoilla.

Ahdistaako ilmasto? Tule suunnittelemaan, miten teemme partiosta hiilineutraalin!

Suomen Partiolaisten hallitus on päättänyt selvittää, miten partiosta voisi tulla järjestönä hiilineutraali. Tämän koulutuksen aikana osallistujat saavat johdannon siihen, miksi ilmastonmuutos on partion kannalta keskeinen ongelma ja miten partio voi olla mukana sitä ratkaisemassa. Tunnin mittaisen työpajan varsinainen sisältö on se, että osallistujat pääsevät mukaan tekemään suunnitelmaa hiilineutraalista partiosta. 

Katsomuskasvatusta rakentamassa

Henkisyys, hengellisyys, uskonto, vapaus? Tule ottamaan selvää partion katsomuskasvatukseta tuleville vuosille. Pääset myös ideoimaan konkreettista ja positiivista uskonnonvapautta toteuttavaa ohjelmaa yhteiseksi iloksi.


Pop-up-klinikat:

Kuksa-tuki

Aiheuttaako Kuksa harmaita hiuksia? Täältä saat tukea partiorekisteri Kuksaan liittyvissä kysymyksissä.

Ansiomerkkien hakeminen

Mietityttääkö kenelle lippukunnassa hakisi ansiomerkkiä ja mikä merkki olisi sopiva? Palautetoimikunnan jäsenet antavat parhaat vinkit ja neuvovat hakemuksien tekemisessä.

Koulutukset kuntoon 

Koulutusryhmä esittelee koulutuksia ja neuvoo sopivien koulutusten löytämisessä.

Piirihallitus tutuksi

Tule jututtamaan piirihallitusta ja tutustumaan piiripesteihin. Tiesithän, että syksyllä järjestetään piirihallitusvaalit, jossa valitaan piirille uudet puheenjohtajat?

Valkama vastaa kysymyksiin

Askarruttaako joku Valkaamaan liittyvä asia? Valkaman tekijät auttavat!

Some-viestintä haltuun

Some-ryhmä antaa parhaat vinkit lippukunnan viestintään

Vaeltajapiste

Tule moikkamaan muita vaeltajia lyhyen aktiviteetin parissa. Täällä voit myös kertoa toiveita piirin seuraavalle vaeltajatapahtumalle!

Kansainvälisyys osaksi lippukunnan toimintaa

Kansainväliset partiokokemukset ovat partioharrastuksen kohokohtia ja ne toimivat hyvin nuorten sitouttamisessa partioon. Nappaa parhaat vinkit ulkomaanmatkoille ja varainhankintaan!The day includes workshops and pop-up clinics designed to support local groups. After the morning programme we have lunch and the general meeting of the Scouting District. All members are welcome!  • Ilmoittautuminen päättyy: 15.3.2020
  • Osallistumismaksu: Piirin tarjoama maksuton tapahtuma.
  • Lisätietoja: uusimaa@partio.fi