L-SP Tapahtuma aikuisille: Geokätköily


Lähde mukaan etsimään aarteita kanssamme! 

Geokätköily on hauska ja seikkailullinen koko perheen ulkoiluharrastus. Kehon lisäksi geokätköily pistää myös mielen raksuttamaan! Lähde mukaan etsimään aarteita kanssamme lauantaina 25.3.2023.  

Geokätköily on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten harrastajien piilottamia geokätköjä älypuhelimen ja geokätköilysovelluksen avulla. Geokätköjä on kaikkialla – kaupungeissa, metsissä, saarissa ja rannoilla. Suomessa on yli 80 000 kätköä ja uusia tulee lähes päivittäin. Maailmalla harrastajamäärä keikkuu yli kuudessa miljoonassa. 

Kätköjen etsiminen sopii kaikenikäisille ulkoilijoille. Parhaimmillaan geokätköily on mukavaa ulkona liikkumista yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Haastetta kaipaaville on runsaasti kätköjä, joissa joutuu ponnistelemaan, kiipeilemään, konttaamaan ja jopa ryömimään. Liikunnan määrän voi arvioida ennalta geokätkön maaston vaikeusasteesta ja muista vinkeistä. Kehon lisäksi geokätköily pistää myös mielen raksuttamaan! 

Lähde mukaan etsimään aarteita kanssamme! Tässä tapahtumassa opettelemme geokätköilyn alkeita. Sinun ei tarvitse tietää geokätköilystä mitään etukäteen. Toki voit osallistua, vaikka tietäisitkin! Osallistuaksesi tarvitset normaaleiden ulkoiluvarusteiden lisäksi älypuhelimen sekä geokätköilysovelluksen. Kätköilyn lisäksi pidämme yhteisen eväshetken omin eväin. 
Tapahtumapaikkaan ei järjestetä yhteiskuljetusta. 

Hinta 8 € / hlö 

VIP 31.1.

Aikuis- ja luottisryhmä, Erja-Sisko Valkama, erja-sisko.valkama@partio.fi  ja Marika Keiras,  marika.keiras@partio.fi Tapahtumassa huomioidaan seuraavat Helppo tulla -kriteerit: 

Hyvä olla
Tapahtumaan on aktiivisesti rakennettu ilmapiiriä, jossa jokainen voi olla ja tulla hyväksytyksi omana itsenään. Osallistujille on aktiivisesti luotu edellytyksiä ystävystyä ja tuntea kuuluvansa joukkoon. Tapahtuman toimintatavat ohjeistetaan huolellisesti ja niin selkeästi, että ensikertalainenkin osaa toimia muiden mukana. Tapahtumassa on nimetty henkilö (esimerkiksi tapahtuman johtaja tai turva-aikuinen), jolta voi kysyä apua, kertoa asiansa ja joka hoitaa esimerkiksi kiusaamis- tai häirintätapauksen jälkipuinnin. 

Raha
Osallistujalle aiheutuva kokonaiskustannus on kohtuullinen. Avustajan osallistuminen on maksutonta tai jos avustajan osallistumisesta aiheutuu kustannuksia, voidaan periä toteutuvia kustannuksia kattava maksu.

Lääkitys ja ensiapu
Tapahtumassa on ensiaputarvikkeita ja ensiapuvastaava, jolta saa tarvittaessa apua. Osallistuja voi tapahtuman aikana lääkitä itsensä rauhassa ja kiireettä.

Näköaisti
Opaskoiran voi tarvittaessa ottaa mukaan. Tapahtumassa ei ole kirkkaita, välkkyviä tai voimakkaasti häikäiseviä valoja tai jos jossakin osuudessa on, niin niistä kerrotaan ennakkoon.

Kuuloaisti
Melutaso pysyy suurimmaksi osaksi alle 80 desibelissä.

Kieli
Tapahtumassa käytetty kieli ja viestintä on ymmärrettävää myös heille, jotka eivät tunne partioslangia. Tapahtumaan voi osallistua useammalla kielellä. Esimerkiksi tapahtuman ohjelma on suomenkielistä, mutta keskusteluun voi osallistua myös ruotsin- tai englanninkielellä. Osallistuja voi ottaa viittoma- tai muun kielen tulkin mukaan.

Ohjelma
Tapahtumasta ja sen aktiviteeteista on tehty kuvaus, joka kertoo kenelle tapahtuma ja aktiviteetit sopivat. Jos tapahtumaan liittyy materiaalia, johon osallistujien toivotaan perehtyvän, materiaali toimitetaan hyvissä ajoin. Tapahtumaan on luotu ilmapiiri, jossa on helppo esittää tarkentavia kysymyksiä ja pyytää lisätietoa. Ohjelma on sukupuolisensitiivistä (oletettu sukupuoli ei määritä esimerkiksi osallistujille tarjolla olevia ohjelmia tai rooleja).

Markkinointi ja ilmoittautuminen
Ilmoittautumistiedoissa mainitaan henkilö tai taho, jonka kanssa ilmoittautuja voi keskustella erityistarpeen huomioimisesta ja sopia tarvittavista järjestelyistä. 

Digitaalinen saavutettavuus
Kieli on ymmärrettävää ja kappaleet lyhyitä. Linkkitekstit kertovat linkin kohteesta. Nettisivu tai sovellus toimii kaikilla tavanomaisilla laitteilla ja selaimilla.

Keneltä voi tarvittaessa kysyä lisää?
Erja-Sisko Valkama, erja-sisko.valkama@partio.fi