Eräkamujen meininki houkuttelee mukaan

21.11.2017,

Keravalaisen Eräkamut-lippukunnan menestystarina vahvistaa faktaa: kasvu tuo laatua ja laatu tuo kasvua. Ei ole olemassa toista ilman toista. Eräkamujen jäsenmäärä on jo vuosia ollut nousukiidossa ja jälleen kyseessä on yksi Uudenmaan eniten kasvanut lippukunta.

Jäsenmäärän kasvu vaatii tekoja ja Eräkamuillakin nykytilanne on suunnitelmallisen työn tulos. ”Tasainen kasvu on meille aina tavoite, mutta en usko meidän suunnitelleen ihan näin nopeaa kasvua”, Eräkamujen lippukunnanjohtaja Ville-Mikko ”Vimi” Kinnunen hymyilee. Mistä kiihtyvä kasvu sitten johtuu? ”Siihen on varmasti monta syytä. Ensinnäkin Eräkamujen viikkotoiminta on säännöllistä ja lippukunnan omia retkiä meillä on tavallista enemmän, mm. sudenpennuilla viisi retkeä vuodessa. Kun katsoo valtakunnallisia tilastoja, retkien keskiarvo on alle kolme retkeä per sudenpentu. Toisekseen Eräkamut on pitänyt yllä hyvää ilmettä sosiaalisessa mediassa kuten Instagramissa, joka saavuttaa noin 600 seuraajaa ja Facebookissa, jonka ilmoitukset saavuttavat noin 300:sta 2300:aan henkeä.”

Lippukunnanjohtaja Vimi kuvassa keskellä.

Myös perhepartion Ville-Mikko nimeää yhdeksi lippukunnan menestystekijäksi: ”Eräkamut pyörittää aktiivista perhepartiota, josta lapset saavat aikuistensa kanssa vankat partiojuuret, joiden avulla he pomppaavat sitten sudenpentuina mukaan varsinaiseen toimintaan!” Edellä mainittujen lisäksi Eräkamut on onnistunut rekrytoimaan aikuisia mukaan toimintaan, mikä mahdollistaa useamman ryhmän vetämisen ja aloittamisen joka syyskausi. ”Rekrytoimme uusia aikuisia, mutta huolehdimme myös nuorista johtajistamme. Emme pidä kenenkään mukana pysymistä itsestäänselvyytenä vaan järjestämme johtajahuoltoa mm. Johtajien kiitosviikonlopun muodossa ja pyrimme pitämään tapaamisia, joissa jokainen pääsee kertomaan kuulumisensa ja mielipiteensä lippukunnan asioihin.

Ville-Mikko näkee kasvussa pelkästään positiivisia puolia: ”Parasta kasvaneessa lippukunnassa on uudet kontaktit ja monipuolisempi toteutus sekä retkillä että kokouksissa. Lippukunnasta löytyy nykyään niin monen taustaisia ihmisiä, jotka kukin johtavat tyylillään! On ollut ehdoton ilo tutustua moniin aikuispartiolaisiin, jotka tätä nykyä ovat todella merkittävässä roolissa lippukunnassamme. Kiitos heille!”

Noste ja hyvä meininki aiotaan pitää jatkossakin lippukunnan tavaramerkkinä: ”Haluamme olla hyvän meiningin ja ison porukan lippukunta jatkossakin. Tuotamme aina vain laadukkaampaa viikkotoimintaa ja muuta ohjelmaa, mikä sekä pitää nykyiset partiolaiset mukana että houkuttaa uusia partiolaisia mukaan, kun lapset mainostavat partiota siistinä paikkana.”

Haasteita Vimin on hankalampi nimetä, koska hän on uusi lippukunnan johdossa. Ehkä siinäkin on yksi avain lippukunnan menestykseen. Hienoa Eräkamut!

Psst. Tammikuu on mainio ajankohta lippukunnan energiapiikille. Katso vinkkejä kauden aloitukseen täältä.

Kuvat: Eräkamujen arkisto

Lippukuntakuulumisia, Partio nosteessa, Uutiset , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi