Ensimmäinen partiokerho aloittaa maaliskuussa Mäntsälässä

8.2.2018,

Innostus on käsin kosketeltavaa, paljon puhutut ja suunnitellut partiokerhot ovat alkamassa! Kerhot toimivat koulun tiloissa ja alkavat heti koululaisten koulupäivän päätyttyä, jotta sinne on mahdollisimman helppoa tulla. Ensimmäisenä partiokerhosta pääsee nauttimaan mäntsäläläinen Hyökännummen koulu. ”On mahtavaa, että meille tarjotaan tällainen mahdollisuus yhteistyöhön. Uskon, että koululle tuotava harrastustoiminta madaltaa uuden asian kokeilemista huomattavasti. Odotammekin kerhon alkamista täällä Hyökiksellä innolla”, 3.luokan luokanopettaja Jasmina Vilén kommentoi.

Hyökännummella partiokerho kokoontuu koululla keskiviikkoisin 14.3 alkaen ja säästä riippuen myös koulun lähialueilla ulkona. Toiminta on partio-ohjelman aktiviteetteihin perustuvaa, yhdessä tekemistä ja kokemista, leikkejä ja hauskanpitoa. Kerhoilijat pääsevät kevään aikana kertomaan toiveitaan kerhokertojen sisältöihin ja tietenkin myös retkeilemään.

Jokaiselle kerhokerralle mahtuu mukaan noin 15 lasta. Kerho on avointa ja ilmaista toimintaa kaikille 3.-4.luokkalaisille, eikä siihen tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhossa voi käydä viikoittain tai vain pari kertaa tutustumassa. Neuvotteluja partiokerhojen aloittamisesta käydään tällä hetkellä myös muilla paikkakunnilla. Löytyykö teidän lippukunnastanne innokkaita kerhonohjaajia?

 

kuva: Maritta Räisänen

——————————————————————————————————————–

100 uutta tapaa on valtakunnallinen projekti, jonka tavoitteena on madaltaa partion harrastamisen kynnystä. Kynnystä madalletaan tekemällä partiotoimintaa tutuksi ja helpommin lähestyttäväksi erilaisista taustoista tuleville ihmisille sekä kehittämällä uudenlaisia tapoja tehdä partiota. Tapoja kokeillaan ja kehitetään yhdessä lippukuntien kanssa. Uudenmaan piirissä 100 uutta tapaa toteutetaan yhteistyössä muun muassa koulujen ja nuorisotoimijoiden kanssa. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä hankekoordinaattori Miraan.

Avoimet pestit, Samoajat, Seikkailijat, Sudenpennut, Tarpojat, Uutiset, Vaeltajat , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi