Piirileiri Valkama 2020+1: Leirilääkintä, hoitaja

Leirilääkintä, hoitaja

Haluatko laajentaa kokemustasi kenttäolosuhteisiin? Toimit osana moniammatillista tiimiä. Tehtäviin kuuluu pienten vammojen ja sairauksien hoito ja tarvittaessa myös ensiapu akuutimmissa tilanteissa. Päivystysosaamisesta on hyötyä tehtävässä. Mukaan otetaan erilaisella osaamisella ja koulutuksella varustettuja ammattilaisia. Myös opiskelijat ovat tervetulleita mukaan tiimiin.

Ensiapu ja leirilääkintä

Leirin ensiapu ja lääkintä -tiimi auttaa leiriläisten akuuteissa terveysongelmissa. Pienemmät asiat hoidamme itse, mutta vakavammissa tilanteissa tukeudumme paikallisiin ensihoito- ja sairaalapalveluihin. Päivystämme ympäri vuorokauden leirin ensiapupisteellä ja tarpeen mukaan jalkaudumme leirialueelle ensiapupareina. Tiimi koostuu pääosin terveydenhuollon ammattilaisista ja alan opiskelijoista, mutta mukaan otetaan myös muutama ensiapukurssin käynytkin, jos kiinnostusta on. Toimimme yhdessä leirin järjestyksenvalvonnan ja leiripalokunnan kanssa ja teemme yhteistyötä myös muiden leirin osa-alueiden kanssa. Tavoitteellinen tiimin koko on noin 3-6 lääkäriä ja 6-10 hoitajaa. Tavoitteena on työskennellä kolmena tiiminä kahdessa vuorossa niin, että vapaapäiviäkin tulee leirin aikana useampia.


Pestissä tarvittavat taidot tai kokemus

Terveydenhuollon ammattihenkilön oikeudet. Esim sairaanhoitaja tai lähihoitaja. Myös opiskelijat joilla on riittävä määrä opintopisteitä sijaisuuksien tekemiseen huomioidaan.

Lisätiedot

Turvallisuuden tekeminen Valkama-leirillä 2021 on monipuolista tiimityötä. Turvallisuuden osa-alueet järjestyksenvalvonta, ensiapu ja palokunta varmistavat yhdessä muiden leirin tekijöiden kanssa sujuvan leirikokemuksen. Ohjaamme, valvomme ja autamme leiriläisiä pienemmissä ja suuremmissa ongelmatilanteissa. Tervetuloa mukaan tiimeihimme, jos sinulla on rento asenne leirin tekemiseen ja olet kiinnostunut vastuullemme kuuluvista asioista. Suurin osa leirin turvallisuuteen liittyvistä pesteistä edellyttää alan koulutusta, jotta voimme taata leiriläisille asianmukaiset palvelut ja viranomaisvelvoitteiden täyttymisen. Turvallisuuden tehtävät ovat vuorotyötä, mutta tekijöille pyritään takaamaan riittävä lepo ja vapaa-aika leirin aikana niin, että tehtävistä ei muodostu kenellekään liian raskaita. Panostamme perehdyttämiseen ja kouluttamiseen ja tavoitteena on, että kaikki pääsevät halutessaan oppimaan tehtäviensä lomassa jotain uutta.


Tervetuloa tekemään turvallista leiriä!

Lisätietoja leirin turvallisuudesta: 

Turvallisuusjohtaja

Akseli Silfver
akseli.silfver@uusimaa.partio.fi

Täytä hakemus