Elämyksiä erätaitojatkokurssilta – vaikka pukinkonttiin

8.12.2015,

Vaikka marras-joulukuu on ollut lämmintä ja lumetonta, uskomme edelleen, että erätaitojatkokurssin aikoihin 29.-31.1.2016 päästään Etelä-Suomessakin nukkumaan lumimajoitteisiin. ”Kurssilla opimme liikkumaan lumisessa ympäristössä hyödyntäen esimerkiksi ahkioita, suksia ja lumikenkiä. Lumi luo myös erilaisia mahdollisuuksia yöpymiseen lumikammissa tai vaikka lumikuopassa”, kertoo piirin eräryhmän puheenjohtaja Juha Nurmi Tuuspartiosta. ”Lumen ja kylmyyden hyödyntäminen luo uusia mahdollisuuksia, joita ei kesäoloissa voi toteuttaa. Lumen sisällä yöpyminen on ihan oma kokemuksensa, mutta se on joskus selviytymisen kannalta ainoita vaihtoehtoja. Talviset elementit luovat myöskin uudenlaisia riskejä, jotka pitää tiedostaa”. Kurssi järjestetään vaikka lumettomuus jatkuisikin, tällöin nukutaan avotulimajoitteissa.

Piirin eräryhmä toivottaa yli 15-vuotiaat samoajat, vaeltajat ja aikuiset sekä ei-vielä-partiolaiset tervetulleeksi viettämään elämyksellistä viikonloppua erätaitojen parissa! Pohjatietona kurssilaisilla tulee olla erätaitoperuskurssi tai sitä vastaavat tiedot. Voisiko kurssille tulla vaikka lippukunnan samoajaporukan kanssa? ”Oman porukan kokoaminen on mainio ajatus, mutta yksin lähteminen antaa myös oman säväyksensä. Erityisen hyvältä tuntuu jokaisen reissun jälkeinen selviytymisen tunne. Aina tulee uusia ystäviä ja muistoja, joista puhutaan pitkään”, Juha kertoo.

Kurssin järjestäjät eli staabi koostuu kokeneista eräilijöistä ja innokkaista elämyksien hakijoista. Ikähaitari on laaja ja porukka on kotoisin eripuolilta Suomea. Jos kurssin jälkeen riittää kiinnostusta, niin voit aina liittyä piirin eräryhmään ja myös jatkaa omien taitojesi kartuttamista vaikka SP:n Eräopaskurssilla. Eräryhmä tarjoaa myös muita eräkursseja. 14.-15. toukokuuta järjestetään rento melontaretki etelä-Suomessa. Syyskaudella on useasti tarjolla erätaitospecial-kurssi sekä retkiruokakurssi.

Kotisohva odottaa – lähde hankkimaan elämyksiä sekä jotain, mitä muistella kiikkustuolissa!

Kurssi on hyvä ei-materiaalinen lahjavinkki pukinkonttiin.

Erätaitojatkis_kollaasi

Hinta: 40 € (ei-vielä-partiolaiset 60 €)

Ilmoittautuminen 31.12. mennessä täällä: https://uusimaa.partio.fi/events/event/erataitojatkokurssi-2/

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1659367257672400/

Katso kuvia edellisiltä kursseilta Flickristä: https://www.flickr.com/photos/uusimaa/albums/72157648818995733/with/16496291837/

Lisätietoja: Uudenmaan Partiopiirin eräryhmä, Juha Nurmi,  juha.nurmi@uusimaa.partio.fi, 0400 683 744

 

Kuvat: Juha Nurmi

Aikuiset, Luokittelematon, Ohjelmatapahtumat, Samoajat, Uutiset, Vaeltajat , , ,

Aiheeseen liittyvää

Yksi vastaus artikkeliin “Elämyksiä erätaitojatkokurssilta – vaikka pukinkonttiin”

  1. […] lahjaksi elämyksiä! Lähde kaverin kanssa esim. erätaitojatkokurssille tai melontaretkelle. Lisätietoa muistakin tapahtumista täältä. Kaikki Uudenmaan Partiopiirin […]

Kommentoi