Antti Kylmänen CMI:n Lennoneihin

19.9.2017,

Uudenmaan Partiopiirin Medialähettiläiden puheenjohtaja Antti Kylmänen (19) Tuuspartiosta on päässyt mukaan Lennoneihin. Ai mihin? Konfliktinratkaisujärjestö CMI (Crisis Management Initiative) on aloittanut uuden vapaaehtoistyön muodon, jossa nuoret toimivat rauhanlähettiläinä perustaen oman rauhanvälitystoimistonsa. Ajatuksena on, että kännykkä, läppäri ja kamera ovat rauhanvälitystoimiston tärkeimmät työvälineet ja tarkoituksena on lisätä rauhaa Internetissä. Aseellisten konfliktien lisäksi aikamme rauhanromuttajia ovat netissä esiintyvä vihapuhe, mututieto sekä ymmärryksen ja kuuntelun puute. Rauhanvälittäjiä tarvitaan kaikkialla. Partioon rauhankasvatus on kuulunut liikkeen alusta alkaen. 

– Päädyin hakemaan mukaan Lennoneihin, kun näin mainoksen Bassoradion Facebookissa. Innostuin, koska kyseessä on hyvin paljolti arvojeni mukainen projekti. Haluan olla mukana rakentamassa rauhaa verkossa ja taata, että internet sekä some on ihan kaikille turvallinen paikka, Antti Kylmänen kertoo.

Kylmänen on hankkinut monipuolista viestinnän osaamista partiopesteistä. Hän on kouluttautunut medialähettilääksi Young Spokespeople-kurssilla, ollut mukana Roihu 2016 -leirin sometiimissä, Säihke 2017 -leirillä copywriterina ja partiojohtaja.fi:n toimittajana. Tällä hetkellä hän toimii Uudenmaan Partiopiirin viestintäryhmässä, joka operoi mm. @uusimaa_partio -Instagram-tilillä.

– Hakemuksessani korostin erityisesti partiossa kartuttamaani viestintä- ja mediaosaamista. Kiitos partion, minulla onkin erinomaiset valmiudet Lennonina toimiseen. Koin, että tämä olisi projekti, jossa pääsisin toden teolla hyödyntämään partiossa kerättyä osaamistani partion ulkopuolisessa projektissa, ja vieläpä hyvään tarkoitukseen. Tunsin lähes velvollisuutta hakea mukaan Lennoneihin, Antti jatkaa.

– Lennonina pääsen toimimaan aivan älyttömän osaavan ja inspiroivan tiimin kanssa ja ideoimaan sekä toteuttamaan heidän kanssaan alusta loppuun kampanjakokonaisuuden, jonka tavoitteena on aloittaa keskustelua siitä, mitä rauha käsitteenä tarkoittaa ja saada etenkin nuoret pohtimaan, miten he voisivat ratkaista oman elämänsä konfliktitilanteita järkevämmin. Ahtisaaripäivien slogan ”Riidat ratkaistaan puhumalla”, kiteyttää hienosti rauhantyön keskeisimmän ajatuksen. Lennonien toinen tärkeä tehtävä on tuoda Ahtisaaripäivät ihmisten tietoisuuteen, Antti summaa.

– Pääsen yhdessä muiden nuorten kanssa luomaan täysin omaa sisältöä ja kehittämään sekä laajentamaan omaa osaamistani, mikä on mielestäni aivan mahtava juttu. Lennoneissa on samankaltainen ote tekemiseen kuin partiossakin: kaikki saavat tehdä sitä, missä ovat hyviä, mutta annetaan mahdollisuus astua myös mukavuusalueen ulkopuolelle. Toivottavasti toimintamme seurauksena verkosta tulee hieman rauhallisempi paikka, Antti pohtii.

Kuvassa Antti ja muut uusmaalaiset YSP:it eli Medialähettiläät.

Lisätietoa Lennoneista: http://ahtisaaripaiva.fi/lennonit/

Lennonit Facebookissa

Mikä Lennon? Kuuntele Spotifysta!

Artikkelikuva: Måndag/CMI

Muut kuvat: Jaana Hopeakoski

Lippukuntakuulumisia, Uutiset, Vaeltajat , , , , , , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi