Aikuisten lupauksenantotilaisuus Järvenpään Scouteilla

27.5.2015,

Piirin uusin lippukunta Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts järjesti tiistaina 26.5.2015 iloista happeninkiä. Virve, Hanna, Hakiim, Olli, Antti ja Eetu suorittivat fillarisuunnistuksen, joka alkoi Kolmisointupatsailta päättyen Lemmenlaaksoon. Lemmenlaakson nuotiopaikalla  neljä aikuista antoi partiolupauksen.

Anna-Kaisa ”Eetu” Pohjola suorittaa parhaillaan Ko-Gi-kurssin johtamisosaa aiheenaan mm.  monikulttuurisen lippukunnan johtajiston ryhmäyttäminen. Tämäkin tapahtuma oli osa johtamisprojektia. Eetu oli selvittänyt etukäteen, että miten aikuiset sanovat partiolupauksen nykyään. Ennen eilistä lupauksenantoa oli keskusteltu muun muassa siitä, miten jokainen lupauksen ymmärtää. Esimerkiksi Somaliasta kotoisin olevalle Hakiimille oma maa tarkoittaa sekä Somaliaa että Suomea. Keskustelut ovat tärkeitä, eikä pelkästään siksi, että monikulttuurisessa lippukunnassa on eri taustoista tulevia ihmisiä. Partiolupauksen voi jokainen ymmärtää omalla tavallaan, olipa kotoisin Suomesta tai jostain muualta. Keskustelujen myötä on mahdollista jakaa ajatuksia ja lupausta tehdessään jokainen voi seistä täysin sen takana.

Aikuisten partiolupauksesta sanotaan partion sivuilla näin:

Partiolupaus on lapsia ja nuoria varten, se on väline, jolla lapsille ja nuorille konkretisoidaan partion arvopohjaa. Aikuisen pitäisi pystyä ymmärtämään partion arvot muutenkin ja toimimaan niiden mukaan. Mutta jos aikuinen haluaa, voi partiolupauksen toki antaa.

Partiossa toimivalla aikuisella, oli hänellä aiempaa partiotaustaa tai ei, tulee olla mahdollisuus laittaa partiohuivi kaulaan.  Lasten silmissä jokainen aikuinen on samanarvoinen, oli hänellä lupaus annettuna tai jäsenmaksu maksettuna. Tärkeämpää kuin muodollisten vaatimusten täyttäminen on se, että aikuinen kuuluu porukkaan ja on sekä itsensä että lasten ja nuorten silmissä osa partioperhettä.

On hienoa, että aikuisilla on mahdollisuus antaa partiolupaus. Jos siis lupauksen haluaa antaa, niin aikuinen voi sanoa lupauksen ikäkausi-kohdassa ”partioihanteita” tai ”partiolaisen ihanteita”. Muut ikäkaudet sanovat kohdassa oman ikäkautensa (eli juuri esim. ”vaeltajien ihanteita”).

Ja partiolupaushan kuuluu näin:

”Lupaan parhaani mukaan rakastaa Jumalaani, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa *ikäkauden* ihanteita ja olla avuksi toisille.”

Partion arvopohjasta voi lukea lisää täältä.

Scouttien suunnistus

Järvenpään Scouttien Instagram täyttyi iloisista tapahtumakuvista

Kuvat: Järvenpään Scoutit – Järvenpää Scouts ry

Aikuiset, Lippukuntakuulumisia, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi