Sipoolaisen partiotoiminnan historiikki julkaistu

9.6.2016,

Sipoolaisen partiotoiminnan historiikki on julkaistu 8.6.2016. Ossi Ikonen ja Antti Koistinen ovat kirjoittaneet teoksen, joka kuljettaa lukijan 1900-luvun alkuvuosikymmeniltä nykypäivään. Tiesittekö, että partiotoiminnan toi Sipooseen Nikkilän mielisairaalan psykiatrian lääkäri ja ylilääkäri Sven Donner? Partiolippukunta Sipoon Hukat ry ja Puskapartiolaiset ovat nykyiset lippukunnat, mutta tiedättekö mitä muita lippukuntia Sipoossa on toiminut?

”Sipoon Sissien lippukunnanjohtaja Jaakko Mäkeläinen johdatti partiolupauksen antoon näillä sanoilla: Vaikka tämä kallio tästä häviäisi, tämä koko metsä ympäriltä tuhoutuisi, niin muista, että tämä lupaus pitää. Tästä lauseesta keksittiin kirjan nimi”, kertoo Ossi Ikonen. ”Historiikin kokoaminen oli 12-vuotta kestänyt projekti, melkein puolet elämästäni. Mutta kyllä se kannatti!”

Ikonen korostaa, että teokseen on koottu koko suomenkielisen partion historia. ”Sipoon Sissit ja Kärpät kuuluivat Suomen Vapaa Partioryhmään. Tällaista taustaa ei muilla uusmaalaisilla partiolippukunnilla ole.”

Kirjan jakelua hoitaa Emmi Lehvonen. Kirjan voi tilata sähköpostilla emmi.s.lehvonen@gmail.com. Hinta 25 € ja mahdolliset postikulut.

”Olin otettu siitä, että vanhoja sipoolaisia partiovaikuttajia oli kontaktoitu ja heitä oli runsaslukuisesti paikalla julkaisutilaisuudessa”, kertoo piirin toiminnanjohtaja Tea Hurme. ”Upeaa, että tämäntyyppinen partiotehtävä on mieleinen Ossille ja Antille. Lippukuntien historiikkeja on aina ilo lukea.”

IMG-20160608-WA0008

Ossi Ikonen kirjoitti Marko Halosen kanssa myös Uudenmaan Partiopiirin historian. Ajan aallokossa -teos julkaisiin viime vuonna.

 

 

Lippukuntakuulumisia, Uutiset , ,

Aiheeseen liittyvää

Kommentoi