Partioviikko

Kevään partioviikkoa vietetään 17.-23.4.2017 monenlaisen partiotekemisen merkeissä. Laita huivi kaulaan kouluun, työpaikalle ja muihin harrastuksiin. Ollaan ylpeitä partiolaisuudesta!

Partioviikon perjantaina 21.4. partiojohtajat sekä muut illalliskortin ostaneet pääsevät nauttimaan partiojohtajien juhlaillallista. Lauantaina 22.4. pääset kilvoittelemaan vartiosi kanssa kevään parhaassa pt-skabassa, Törmässä. Viikko huipentuu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin yhdessä järjestämään Kohtaamiseen 23.4. Helsingissä.

Lataa Partioviikko-juliste tästä, täältä löytyy Hepun Partioviikkoliite. Muista myös materiaalipankin matskut!

 

Törmä kevätmestaruuskilpailu 22.4.

Koillis-Helsingin alueen lippukunnat kutsuvat kaikki lippukunnat mukaan kisaamaan piirin päiväsarjojen mestaruuksista partioviikolla 2017. Kilpailu on Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin yhteinen.

Kilpailussa on neljä sarjaa. Seikkailijat kilpailevat turkoosissa sarjassa, tarpojien tyttövartiot oranssissa ja tarpojien poika- sekä sekavartiot vihreässä sarjassa. Tämän lisäksi kilpailussa on myös lila sarja, jos minkään muun sarjan ehdot eivät täyty.

Kilpailijoiden iät lasketaan vuoden 2017 aikana täytettävistä vuosista. Lue lisää tapahtumasta PäPa täältä  ja Uusimaa täältä.

PJ-illallinen 21.4. 

Partiojohtajien juhlaillallinen kokoaa pj-valtakirjan omaavat juhlistamaan niin
partioviikkoa kuin partiojohtajuutta. Illan kunniavieraita ovat tuoreet pj-valtakirjan
saaneet partiojohtajat. Tervetulleita illalliselle ovat kaikki partiojohtajat. Tule juhlistamaan partioviikkoa
komeasti, tapaamaan kavereita ja kuulemaan uusimmat jutut ja juonet. Uudenmaan
partiojohtajille tilaisuus on omakustanteinen (40 euroa). Lue lisää tapahtumasta täältä.

PopUp-kolot

Pitkin viikkoa partiota esitellään eri tavoin. Tänä vuonna PopUp-koloja ja muita avoimia tapahtumia pidetään ainakin Hyvinkäällä, Inkoossa, Järvenpäässä, Kirkkonummella, Kouvolassa, Lohjalla ja Sipoossa. Ohjelmassa on kaikkea hauskaa sup-lautailusta kahvilaan ja hyvänmielen siivoustalkoista ikäkausi-iltoihin. Tervetuloa tutustumaan partioon!

Partioviikon tapahtumat on koottu nettiuutiseen.

Lisätietoa: Petra Valkonen, petra.valkonen@partio.fi

Kohtaaminen 23.4.

Viikko huipentuu Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Uudenmaan Partiopiirin yhdessä järjestämään Kohtaamiseen 23.4. Tällä kerralla Kohtaamisessa järjestetään partioparaati Helsingin keskustassa. Tule mukaan paraatiin, jossa jokainen lippukunta voi olla ylpeä omasta identiteetistään ja antaa sen myös näkyä ja kuulua kaikille muille! Paraati alkaa klo 12.30 Senaatintorilta.

Jokaisen lippukunnan tulee valita joukostaan Kohtaamisen yhteyshenkilö, jotta lippukunta saa kaiken tarvitsemansa infon Kohtaamiseen liittyen. Lisää lippukunnan yhteyshenkilölle pesti Kuksaan 19.2.2016 mennessä nimellä ”Kohtaaminen yhteyshenkilö”. Pestin voi lisätä vain lippukunnan täysi-ikäiselle jäsenelle.

Lippukunnat ilmoittavat osallistujansa Kohtaamiseen 1.-31.3.2017 täältä. Yksittäisten osallistujien tietoja ei kerätä piiriin erikseen, vaan lippukunta ilmoittaa osallistujien kokonaismäärän. Lippukuntia suositellaan keräämään omat ilmoittautumiset omaan Kuksa-tapahtumaansa, jolloin mahdolliset ruokailusta/aktiviteetista/matkustamisesta/ kertyvät kulut on helppo laskuttaa.

Haluatko mukaan tekemään Kohtaamista? Staabi kaipaa vielä turva-, tiedotus-, huolto- ja ohjelmavastaavia: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/toiminnanala/piiriprojektit/

Tutustu Kohtaamisen Yhteyshenkilön ohjeeseen. 

Linkki materiaalipankkiin, josta lödät muokattavan Kohtaamisen infokirjeen.

Partioviikko lähestyy ja Sunnuntaina 23. huhtikuuta kohtaamme Helsingin keskustassa yli 3 000 partiolaisen kanssa yli sadasta pääkaupunkiseutulaisesta ja uusmaalaisesta lippukunnasta! Lue tarkkaan ohjeet partioasuista ja -lipuista, ohjelmasta, paraatireitistä ja kaikista Kohtaamisen yksityiskohdista ks. alla oleva linkki Kohtaamisen osallistujan ohjeeseen.

Hassuja hattuja ja kukkaseppeleitä – vaiko sittenkin perinteinen partioasu?

Partioparaatiin voi kukin lippukunta voi osallistua omalla tyylillään pukeutumalla viralliseen partioasuun tai halutessaan modernimmalla tavalla. Näytetään itsellemme ja muille, että lippukuntamme on yhtenäinen joukko. Ja että meillä on siisti meininki!

Vinkit ja ohjeet:

Kohtaamisen osallistujan ohje (sähköinen versio löytyy täältä).
Liput partioparaatissa ohje
Hyödynnäthän Facebookin Partioviikko-sivun ja instatilin @partioviikko postauksia myös oman lippukuntasi kanavissa!
Käy täyttämässä kysely liittyen partioparaatin jälkeiseen ohjelmaan ja partioparaatin välineisiin. Kyselyyn pääset täältä. Vastaathan kyselyyn 11.4. klo 16:00 mennessä.

Liikenteenohjaajia tarvitaan!
Liikenteenohjaajia tarvitaan. B-ajokortti riittää. Löytyy myös helppoja liikenteenohjaustehtäviä, joissa ei tarvita aikaisempaa kokemusta. Kaikille liikenteenohjaajille järjestetään koulutus keskiviikkona 19.4. klo 19.00 Partioasemalla. Ota yhteyttä Panu Kantolaan, panu.kantola@partio.fi.

Kohtaamista innolla odottaen, Tiia Wahlroos ja Panu Kantola, Kohtaamisen johtajat

Lisätietoja lippukuntasi yhteyshenkilöltä sekä tiia.wahlroos(a)partio.fi ja panu.kantola(a)partio.fi

Kohtaamisen iltapäiväohjelma (klo 14 alkaen):

Alla on lista erilaisista vaihtoehdoista, joita lippukuntasi voi tehdä partioparaatin jälkeen. Huomaa, että jotkut ohjelmavaihtoehdot tarvitsevat ennakkoilmoittautumisen. Osassa aktiviteeteista on rajattu osallistujamäärä, joten varaathan lippukuntasi paikan ajoissa! Huomioithan, että maksulliset aktiviteetit ovat omakustanteisia lippukunnille.

Retki Suomenlinnaan
Lähde lippukuntasi kanssa tutustumaan Suomenlinnan pimeimpiin tunneleihin, piknikille kevätaurinkoon tai vaikka partio-olympialaisia viettämään! Suomenlinnassa kohtaat varmasi muitakin partiolaisia, sillä se on yksi suosituimpia retkikohteita Helsingissä.
Hinta: Ilmainen (lippukunta vastaa itse ohjelmasta Suomenlinnassa. Helsingin sisäinen matkalippu vaaditaan lauttamatkoille).

Museokäynti Ateneumiin
Taide kuuluu kaikille vauvasta vaariin! Nyt on oiva tilaisuus päästä tutustumaan taiteen ihmeelliseen maailmaan Ateneumissa.
Hinta: Sisään ilmaiseksi partiohuivilla. Ryhmien tulee ilmoittautua kassalle ennen sisään menoa.

Museokäynti Kansallismuseoon
Museo täynnä Suomen historian aarteita. Lähde partiokavereiden kanssa tutustumaan Suomen historiaan Kansallismuseoomme.
Hinta: Sisään ilmaiseksi partiohuivilla. Ryhmien tulee ilmoittautua kassalle ennen sisään menoa.

Vauhtia Trampoliinipusto Rushissa
Vauhdikas iltapäivä trampoliinipuisto Rushissa täynnä seikkailua, haasteita ja jännitystä. Monipuolisilla trampoliineilla jokainen sudenpennusta aikuiseen saa hien virtaamaan, sykkeen korkealle ja suupielet korviin asti. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: www.rushfinland.fi. Sisään mahtuu 140 partiolaista per tunti, joten varaa lippukunnallesi paikka ajoissa! Varaaminen tapahtuu Rushin nettisivujen kautta. Muista käyttää promootiokoodia ”Kohtaaminen”, jolloin lippukuntasi pääsee alueelle 25% alennuksella. Ilmoittautuminen 31.3.2017 mennessä.
Hinta: 10,5 €/hlö/tunti. Jalkaan tarvitaan trampoliinille soveltuvat sukat. Rush trampoliinisukat voi ostaa kassalta hintaan 3 €/pari. Seuraavilla kerroilla voi käyttää ostamiaan sukkia uudelleen.

Reippailemaan Huimalaan
Lähtekää yhdessä lippukuntanne kanssa pitämään hauskaa Reippailuhalli Huimalaan! Huimalassa vietät hauskan päivän erilaisia aktiviteetteja suorittaen. Lisätiedot:www.huimala.fi. Ennakkoon ilmoittautumista ei tarvita.
Hinta: Reippailulippu 15 € (nrom. 20 €), Kiipeilyranneke 20 € (sis. reippailulipun. norm. 25 €). Lisätietoa reippailu- ja kiipeilyrannekkeesta ja sisällöstä Huimalan nettisivuilta.

Seikkailupuisto Zippyyn
Seikkailupuisto Zippyssä lippukunnallasi on mahdollisuus kokea huikeita itsensä ylittämisen elämyksiä! Elämyksellisessä seikkailussa edetään puusta toiseen vaijeriliukujen, trapetsien, kiipeilyseinien, tikkaiden, keinujen ja muiden tehtävien avulla. Seikkailuratoja löytyy kaikenikäisille aina sudenpennuista kokeneeseen aikuiseen. Ilmoittautuminen ja tiedustelut info@zippy.fi ja lisätiedot www.zippy.fi. Seikkailupuisto avataan vain partiolaisia varten. Ilmoittautumiset sähköpostitse 31.3.2017 mennessä. Hinta: 18 €/hlö/2h. Seikkailupuistossa suositellaan pitävien käsineiden käyttöä. Mikäli omia ei löydy, voi sellaiset ostaa paikan päällä hintaan 3 €/pari. Lämpimästi tervetuloa!”

Seikkailupuisto Korkeeseen
Lähde kurottamaan korkeuksiin Seikkailupuisto Korkeen köysiseikkailuradalla. Puistossa pääset ylittämään esteitä erilaisten vaijeri- ja köysitehtävien parissa. Seikkailuratoja löytyy kaikenikäisille aina sudenpennuista kokeneeseen aikuiseen. Ilmoittautuminen ja lisätiedot: Ilmoittautuminen osoitteeseen info@korkee.fi, lisätietoa löytyy osoitteesta www.korkee.fi. Seikkailupuisto avataan vain partiolaisia varten. Seikkailupuistoon mahtuu kerrallaan 150 henkeä. Ilmoittautuminen 31.3.2017 mennessä. Hinta: 18 €/hlö/2h. Seikkailupuistossa suositellaan käsineiden käyttöä. Mikäli omia käsineitä ei ole, voi sellaiset ostaa paikan päällä hintaan 3 €/pari.

Retki Korkeasaareen
Eläintarha saaressa! Tutustu Kissalaakson leijonaemoon, Karhulinnan ruskeakarhuihin tai Trooppisen talon matelijoihin. Korkeasaaressa kohtaat varmasi muitakin partiolaisia, sillä se on yksi suosituimpia retkikohteita Helsingissä. Hinta: 5 €/hlö. Saapuminen Mustikkamaan sillan kautta.

Katso kuvia viime vuoden Kohtaamisesta täältä.

Seuraa somea @partioviikko #partioviikko

Lisätietoja: Järjestökoordinaattori Jaana Hopeakoski, 050 446 0058, jaana.hopeakoski@partio.fi

Aiheeseen liittyvää