Esikoulujen partioviikon materiaalia toivotaan myös ensi vuodelle

17.6.2015,

Uudenmaan Partiopiiri oli tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana esikoulujen partioviikossa. Kampanja oli todellinen menestys: valmis materiaali tilattiin 119 esikouluun ja partiotoimintaan tutustui lähes 2500 eskarilaista. Viikosta kerätty palaute oli pääasiassa hyvää – tekeminen oli kivaa, ohjeet hyvät ja partio tuli osallistujille tutuksi. Myös vanhemmat pitivät eskareiden teemaviikosta. Esikouluissa toivotaan, että viikon voisi järjestää jatkossakin.

Uudellamaalla myös lippukuntien oli mahdollisuus osallistua kampanjaan ja siihen osallistuivatkin ainakin Jokipartio Tuusulasta ja Puskapartiolaiset Sipoosta. Lippukunnan osallistuminen takasi suoremman yhteyden osallistujiin ja vanhempiin. Vierailu paikallisessa eskarissa oli oivallinen mahdollisuus kertoa enemmän omasta lippukunnasta ja toivottaa uudet lapset ja aikuiset tervetulleeksi.

Mäntsälän englanninkielisestä montessorileikkikoulusta kerrottiin partioviikon olleen todella antoisa.
”Partion pääperiaatteet menevät hyvin yksiin noudattamamme montessoripedagogiikan kanssa ja pystyimme hyvin yhdistämään omia materiaalejamme partioperiaatteisiin”, kertoo ohjaaja Anni Paakkinen.

3

Mäntsälässä teemaviikon suosikiksi nousi ensiapu konkreettisine harjoituksineen. Eskarilaiset harjoittelivat mm. hätänumeroon soittamista, haavan puhdistamista, laastarin laittamista, kylkiasentoa ja kolmioliinan käyttöä.

”Metsäretki ja ensimmäisten kevään kukkien tunnistaminen (teimme valtavan sinivuokkokedon aarteista laminoinut kirjanmerkit) sekä aurinkokellon rakentaminen pihaan olivat luontopäivän suosikit. Lisäksi jatkoimme geokätköperinnettämme ja piilotiime uuden kätkön metsään muiden löydettäväksi”, Paakkinen kertoo.

12

”Moninaisuuspäivänä kertasimme montessorivälineiden avulla erilaisia kulttuurien ominaispiirteitä ja tutkimme maailman eri perheet nukkejen avulla, mitä kaikkea perhe voikaan tarkoittaa. Puhuimme erilaisuudesta ulkonäön, kulttuurin tai muiden henkilökohtaisten ominaisuuksien takia. Opettelimme, että nämä ovat lahjoja, joita saamme vanhemmilta syntymän hetkellä, eikä niihin voi itse vaikuttaa. Perehdyimme tarkemmin kuurojen tapaan kommunikoida ja jokainen lapsi opetteli sormiviittomaan oman nimensä ja hyvän huomenen toivotuksen. Viittomakieli jäi elämään vahvasti leikkikouluumme ja esikoululaiset käyttävät sitä mielellään ’yhteisenä salakielenään'”, Paakkinen iloitsee.

Kaikkien kampanjaan osallistuneiden eskarilaisten vanhemmille toimitettiin partion esite, jossa kerrottiin myös aikuisia toivottavan mukaan toimintaan. Lippukunnissa kannattaa syksyllä aktiivisesti pyytää vanhempia mukaan toimintaan, kun kysellään harrastuksesta uusille sudenpennuille.

Esikoulukuvia_02_pieni

Kuvat: kampanjamateriaali ja Mäntsälän englanninkielinen montessorileikkikoulu

Aikuiset, Partio nosteessa , , ,

Aiheeseen liittyvää

Yksi vastaus artikkeliin “Esikoulujen partioviikon materiaalia toivotaan myös ensi vuodelle”

  1. […] Lue viime vuoden partioviikkotunnelmia täältä. […]

Kommentoi